Ράδιο Βήτα Chatbox

Αγνοεί η κυβέρνηση της Τρίπολης τις αντιδράσεις για το παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο

 

Αγνοώντας τις διεθνείς επικρίσεις και καταγγελίες, ο επικεφαλής της λιβυκής κυβέρνησης που εδρεύει στην Τρίπολη, Αμπντελχαμίτ Ντμπέιμπα, υπεραμύνθηκε σήμερα της αμφιλεγόμενης συμφωνίας με την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες.

«Το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης βασίζεται σε διμερείς συμφωνίες που έχουν συναφθεί πριν από το 2011. Είναι δικαίωμά μας να υπογράψουμε οποιαδήποτε συμφωνία συνεργασίας με άλλες χώρες» υποστήριξε ο Ντμπέιμπα, κατά τη διάρκεια συνάντησης με γυναικείες οργανώσεις.

«Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την εξερεύνηση για πετρέλαιο στα χωρικά μας ύδατα με τη βοήθεια γειτονικών χωρών» είπε ο Λίβυος αξιωματούχος.

Το μνημόνιο, που υπεγράφη τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Τρίπολη τουρκικής αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου, έχει προκαλέσει έντονες διεθνείς αντιδράσεις, καθώς θεωρείται ότι ο Ντμπέιμπα στερείται «νομιμότητας» για να υπογράψει ένα τέτοιο σύμφωνο.

«Δεν μας ενδιαφέρουν οι θέσεις των κρατών που αντιτίθενται. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να απαντήσουμε στις ερωτήσεις των Λιβύων και να διαλύσουμε τις αμφιβολίες τους» απάντησε ο ίδιος.

Πηγή naftemporiki

 


Σχόλια