Ράδιο Βήτα Chatbox

Πυροβολισμός 16χρονου: Διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή - Σε κατ οίκον περιορισμό ο 34χρονος

 

Διαφώνησαν εισαγγελέας και ανακριτής για την προφυλάκιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη. Σε κατ οίκον περιορισμό ο 34χρονος.

Σε κατ' οίκον περιορισμό θα είναι ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη μετά από καταδίωξη που έγινε, γιατί δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υπήρξε διαφωνία του εισαγγελέα με τον ανακριτή για την προφυλάκισή του. Νωρίτερα, έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν Ρομά που διαμαρτύρονταν για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου και ζητούσαν την προφυλάκιση του αστυνομικού.

Τι ισχυρίστηκε ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά

Η βασική υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου αστυνομικού είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως υποστηρίζει – διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού. Μετά το πέρας της απολογίας, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση.

Στο πλευρό του βρέθηκαν δικυκλιστές αστυνομικοί (με πολιτικά) που βρέθηκαν έξω από το γραφείο του ανακριτή για να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονται για την αιματηρή καταδίωξη, ενώ κάλεσμα απηύθυναν και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πηγή newsbomb


Σχόλια