Ράδιο Βήτα Chatbox

Κηδεία 16χρονου Ρομά: Με λουλούδια και τραγούδια το στερνό αντίο στον Κώστα Φραγκούλη

 

Οι Ρομά του οικισμού Αγία Σοφιά θρηνούν αυτή την ώρα τον 16χρονο, Κώστα Φραγκούλη, που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού.

Ο ανήλικος έδωσε 8 μέρες μάχη στη ΜΕΘ μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, όμως κατέληξε στις 13 Δεκεμβρίου.

Η κηδεία πραγματοποιείται στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών ενώ η ταφή του στα Κοιμητήρια του Ευόσμου.

Λίγο μετά τις 10 ξεκίνησε η νεκρώσιμη πομπή από το σπίτι του 16χρονου, με τη γυναίκα του να ραγίζει καρδίες με τις κραυγές της.

Με τραγούδια που ακούγονται από τα ηχεία αυτοκινήτων και με το αγαπημένο του ποτό, συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον 16χρονο με τον δικό τους τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της πομπής, έραναν τη νεκροφόρα με λουλούδια.

«Ποτέ ξανά»

Όλος ο οικισμός ήταν εκεί δίπλα στο φέρετρο του Κώστα Φραγκούλη. Σήμερα τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία. Και αυτό που ζητούν είναι δικαίωση στη μνήμη του.

Τελευταίο «αντίο» με ένα μαύρο πανό έξω από τον τελευταίο τόπο κατοικίας του. «Ποτέ ξανά. Κώστας Φραγκούλης -Αθάνατος-».

Τραγική φιγούρα η σύζυγός του

Την ίδια στιγμή ραγίζει καρδιές η εικόνες της συζύγου του άτυχου Κώστα Φραγκούλη, η οποία κλαίει με λυγμούς ενώ αποχαιρετά τον άνθρωπο της ζωή της.

Χωρίς να μπορεί να κρατήσει τα δάκρυά της, η νεαρή κοπέλα, υποβασταζόμενη από δύο δικούς της ανθρώπους κλαίει για τον άδικο χαμό του 16χρονου.

Πλήθος κόσμου, συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας, στον οικισμό Αγίας Σοφίας, από χθες που μεταφέρθηκε η σορός, προκειμένου να δώσουν παρηγοριά στην οικογένεια.

«Εύχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σε κανένα παιδί, σε κανέναν άνθρωπο», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλης Πάντζος και συμπλήρωσε ότι «το αίτημα όλων των Τσιγγάνων είναι να προφυλακιστεί ο αστυνομικός, να υπάρχει δικαιοσύνη» και τόνισε για άλλη μια φορά την ανάγκη η κοινότητα των Ελλήνων Τσιγγάνων να διατηρήσει την ψυχραιμία της.

«Σήμερα είναι μια μέρα θλίψης για όλους μας. Σήμερα φέραμε το παιδί στο σπίτι του, να το κλάψει η οικογένεια. Είναι μια πολύ δύσκολη μέρα», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης. Ο ίδιος είπε ότι οι γονείς περιμένουν την απόφαση της Δικαιοσύνης σχετικά με το αν κριθεί προφυλακιστέος ο 34χρονος αστυνομικός. «Το μόνο που ζητά η οικογένεια είναι να δικαστεί ο αστυνομικός», σημείωσε.

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ

Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε επιφυλακή υπό τον φόβο νέων επεισοδίων σήμερα από τους Ρομά, καθώς κηδεύεται ο 16χρονος.

Στο μεταξύ μέσα στα επόμενα 24ωρα θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

Πηγή tanea


Σχόλια