Ράδιο Βήτα Chatbox

Θεσσαλονίκη: Δύσκολες ώρες για τον 16χρονο – Ξεχειλίζει η οργή

 

Μάχη για τη ζωή του εξακολουθεί να δίνει ο 16χρονος Ρομά, Κώστας Φραγκούλης που δέχθηκε «εν ψυχρώ πυροβολισμό στο κεφάλι», όπως καταγγέλλεται, από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ για καύσιμα.

Το 16χρονο παιδί νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Η οργή για τη στάση της αστυνομίας ξεχειλίζει, στην κοινότητα των Ρομά και όχι μόνο, με τα ερωτηματικά να είναι αμείλικτα, καθώς σε βίντεο που βλέπουν  το φως της δημοσιότητας εντοπίζονται σημεία που ερχονται σε αντίθεση με την επίσημη εκδοχή για το συμβάν.

Ξεχειλίζει η οργή

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, με τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονική επίθεση,  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να είναι συνεχείς αυτές τις μέρες, ενώ σημειώνονται επεισόδια ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομικούς.

Επεισόδια που προκλήθηκαν τη νύχτα σε διάφορες περιοχές της Αττικής μεταξύ Ρομά και αστυνομικών είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν, δέκα αστυνομικοί από σκάγια και ρίψεις πετρών και άλλων αντικειμένων, ενώ πυρπολήθηκαν κάδοι απορριμμάτων.

Σύμφωνα με το MEGA,  τα ξημερώματα σημειώθηκε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην περιοχή Αυλίζα στο Μενίδι, όταν έφτασε η ομάδα ΟΠΚΕ Αθηνών στην περιοχή για να γίνει επιχείρηση, καθώς Ρομά είχαν στήσει οδοφράγματα και  έκαιγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της επιχείρησης ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από τον καταυλισμό, από τους οποίους τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο ο διοικητής της ομάδας ΟΠΚΕ Αθηνών και  ένας ακόμη αστυνομικός της ίδιας ομάδας. Οι 2 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν με υπηρεσιακά αυτοκίνητα  κατευθείαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο 401.

Η κατάσταση της υγείας του διοικητική της ΟΠΚΕ είναι κρίσιμη, καθώς τα σκάγια τον βρήκαν στο πρόσωπο. Οι αστυνομικοί χαρακτήρισαν το περιστατικό ως απόπειρα δολοφονίας καθώς η επίθεση ήταν ευθεία βολή με καραμπίνα σε κοντινή απόσταση.

Πηγή in.gr

 


Σχόλια