Ράδιο Βήτα

Ο Αλ. Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο

 

Ο γνωστός ποινικολόγος θα αναλάβει, όπως όλα δείχνουν, την υπεράσπιση του 34χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε τον νεαρό Ρομά τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο κεφάλι.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε (ΑΝΤ1) για το ενδεχόμενο αυτό κάνοντας γνωστές τις προϋποθέσεις για να λάβει την τελική του απόφαση.

«Ζήτησα να διαβάσω την δικογραφία και να γνωρίσω τον κατηγορούμενο» είπε ο Αλ. Κούγιας ο οποίος τόνισε ότι αυτά τα δυο για τον ίδιο είναι βασικά προκειμένου να αναλάβει την υπεράσπιση κάποιου. «Δεν έχω καν διαβάσει την δικογραφία και δεν τον έχω συναντήσει», ξεκαθάρισε αναφέροντας ότι αφού γίνουν αυτά μετά θα αποφασίσει αν θα αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού.

Ο ίδιος, όπως αποκάλυψε, του τηλεφώνησαν θεσμικοί παράγοντες, η οικογένεια του αστυνομικού και οι συνδικαλιστικοί φορείς αστυνομικών της  Θεσσαλονίκης προκειμένου να αναλάβει την υπεράσπιση του 34χρονου. 

Αρχικά ο Αλ. Κούγιας ευχήθηκε ο 16χρονος να ξεπεράσει τον κίνδυνο, καθώς όπως σημείωσε η ανθρώπινη ζωή είναι το πιο σημαντικό, τονίζοντας ότι τα υπόλοιπα είναι θέματα δικαιοσύνης.

Πηγή efsyn.gr


Σχόλια