Ράδιο Βήτα Chatbox

Μουντιάλ 2022 : Μαρόκο – Πορτογαλία 1-0

 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ονειρευόταν να οδηγήσει την Πορτογαλία στην κορυφή του κόσμου, αλλά οι εκπληκτικοί Μαροκινοί τον «προσγείωσαν» ανώμαλα κι έγραψαν ιστορία!

Οι παίκτες του Ρεγκραγκί, μετά την Ισπανία, απέκλεισαν και την Πορτογαλία, καθώς νίκησαν 1-0 κι έγιναν η πρώτη αφρικανική ομάδα που θα παίξει σε ημιτελικό Μουντιάλ!

Αυτό που δεν κατάφεραν το Καμερούν (1990), η Σενεγάλη (2002) κι η Γκάνα (2010), το έπραξε το εκπληκτικό Μαρόκο που κοίταξε στα μάτια την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο και πέτυχε άλλη μια ιστορική νίκη.

Ο «CR7» στο (πιθανότατα) τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του ήθελε να οδηγήσει την Πορτογαλία στην κορυφή του κόσμο. Για δεύτερο σερί ματς, όμως, έμεινε στον πάγκο και μπήκε στο 51ο λεπτό για να ηγηθεί της ανατροπής. Με εξαίρεση ένα σουτ στις καθυστερήσεις, το οποίο εξουδετέρωσε ο Μπόνο, ωστόσο, δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

Στη γενικότερη εικόνα, οι Μαροκινοί με το γνωστό αποτελεσματικό αμυντικό πλάνο τους «βραχυκύκλωσαν» τους ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος, οι οποίοι από ένα σημείο κι έπειτα «πνίγηκαν» στο άγχος.

Το χρυσό γκολ για την αφρικανική ομάδα πέτυχε ο Εν Νεσίρι στο 42ο λεπτό, με την Πορτογαλία να έχει δοκάρι, με τον Μπρούνο Φερνάντες, για να απαντήσει άμεσα. Στη συνέχεια έχασε κι άλλες ευκαιρίες, αλλά το Μαρόκο κράτησε για ακόμη μια φορά το «μηδέν». Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, ότι έχει παθητικό μόλις ένα αυτογκόλ στη διοργάνωση.

Διαιτητής: Φακούντο Τέγιο (Αργεντινή)

Κίτρινες: Ντάρι - Βιτίνια

Κόκκινες: Τσεντίρα

ΜΑΡΟΚΟ: Μπόνο, Χακίμι, Ελ Γιαμίκ, Σαΐς (58' Ντάρι), Αλάχ, Ουναχί, Άμραμπατ, Αμαλάχ (65' Τσεντίρα), Ζιγές (82' Αμπουκλάλ), Εν Νεσιρί (65' Μπενούν), Μπουφάλ (82' Τζαμπράν)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κόστα, Νταλότ (79' Όρτα), Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο (51' Κανσέλο), Οτάβιο (69' Βιτίνια), Νέβες (51' Ρονάλντο), Μπερνάρντο Σίλβα, Φερνάντες, Ράμος (69' Λεάο), Φέλιξ


Σχόλια