Ράδιο Βήτα Chatbox

Μουντιάλ 2022 : Κροατία – Βραζιλία 1-1 (4-2 πεν.)

 

Οι εκπληκτικοί Κροάτες έκαναν ξανά το θαύμα τους και με ήρωα τον Ντομινίκ Λιβάκοβιτς απέκλεισαν τη Βραζιλία στα πέναλτι με 4-2 (0-0κ.α., 1-1παρ.)

Αν υπάρχει μια εθνική ομάδα που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη πως να κερδίζει στα νοκ άουτ ματς που δεν κρίνονται στο 90λεπτο, αυτή είναι σίγουρα η Κροατία.

Η παρέα του Λούκα Μόντριτς στάθηκε όρθια κόντρα στους «καταιγιστικούς» Βραζιλιάνους κι έστειλε τον προημιτελικό στην παράταση. Είναι το όγδοο από τα τελευταία εννιά νοκ άουτ ματς της «Χρβάτσκα» σε Euro ή Μουντιάλ που πηγαίνει παράταση. Εκεί, όπου ξέρει πως να λυγίζει κάθε αντίπαλο!

Οι Κροάτες δεν έχουν αποκλειστεί ποτέ σε τέτοιο νοκ άουτ ματς του Μουντιάλ, κάνοντας κόντρα στους Βραζιλιάνους το «5 στα 5». Ήταν η τέταρτη φορά που πέρασαν στα πέναλτι!

Κι όλα αυτά σε ένα ματς που είχαν μόλις ένα σουτ εντός εστίας, αυτό του Πέτκοβιτς στο 117’, με το οποίο έκαναν το 1-1. Νωρίτερα, ο Νεϊμάρ είχε σημειώσει ένα ιστορικό γκολ, με το οποίο έδειχνε ότι θα έδινε την πρόκριση στη «σελεσάο». Ο Βραζιλιάνος «σταρ» έφτασε τα 77 τέρματα με το εθνόσημο, όσα σημείωσε κι ο Πελέ με την εθνική.

Ο Λιβάκοβιτς ήταν ξανά ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς κράτησε όρθια την Κροατία, κάνοντας ρεκόρ επεμβάσεων για τερματοφύλακα από τη χώρα του, ενώ έπιασε και το πέναλτι του Ροντρίγκο. Ο Μαρκίνιος, ο οποίος άλλαξε την πορεία της μπάλας στο 1-1, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με αποτέλεσμα εκείνος κι οι συμπαίκτες του να επιστρέψουν σπίτι!

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Κίτρινες: Μπρόζοβιτς, Πέτκοβιτς – Ντανίλο, Κασεμίρο, Μαρκίνιος

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα (110’ Μπούντιμιρ), Μόντριτς, Μπρόζοβιτς (114’ Όρσιτς), Κόβατσιτς (106’ Μάγιερ), Πάσαλιτς (72' Βλάσιτς), Κράμαριτς (72’ Πέτκοβιτς), Πέρισιτς.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Μιλιτάο (106’ Άλεξ Σάντρο), Μαρκίνιος, Σίλβα, Ντανίλο, Πακετά (106’ Φρεντ), Καζεμίρο, Ραφίνια (56’ Άντονι), Νεϊμάρ, Βινίσιους (64’ Ροντρίγκο), Ρισάρλισον (84’ Πέντρο).

Πηγή newsbomb


Σχόλια