Ράδιο Βήτα Chatbox

Μουντιάλ 2022 : Ολλανδία - Αργεντινή 2-2 (3-4 πεν.)

 

Σε ένα από τα κορυφαία ματς στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, η Αργεντινή απέκλεισε στα πέναλτι (4-3) την Ολλανδία, μετά το 2-2 σε κανονική διάρκεια και παράταση!

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε τα πάντα για στείλει την «αλμπισελέστε» στα ημιτελικά, αλλά στο φινάλε χρειάστηκε τη βοήθεια των συμπαικτών του για να τα καταφέρει.

Πρωτοστάτες ήταν δύο Μαρτίνες! Ο Νταμιάν, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι στη διαδικασία κι ο Λαουτάρο, ο οποίος ευστόχησε στο πέμπτο και τελευταίο των Αργεντινών.

Ο «Pulga» έδωσε την ασίστ για το πρώτο γκολ και σημείωσε το δεύτερο για το 2-0! Αμφότερες ιστορικές ενέργειες, καθώς έφτασε τις πέντε «τελικές» πάσες σε νοκ άουτ ματς, ξεπερνώντας τον Πελέ. Επίσης, το τέρμα που σημείωσε ήταν το 10ο σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ισοφαρίζοντας τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Όλα αυτά, όμως, δεν θα είχαν καμία σημασία, αν οι συμπαίκτες του δεν είχαν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός επικού αγώνα. Ο λόγος είναι ότι η Ολλανδία επέστρεψε κι ισοφάρισε σε 2-2, με δύο τέρματα του Βέγκχορστ. Μάλιστα, η ισοφάριση ήρθε στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων, με την κομπίνα του «αιώνα».

Στην παράταση, οι Αργεντινοί πίεσαν, έχασαν ευκαιρία κι είχαν και δοκάρι με τον Έντσο Φερνάντες, ο οποίος παραλίγο να γίνει και μοιραίος, καθώς έχασε την πρώτη ευκαιρία στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Λαουτάρο ήταν πιο ψύχραιμος κι έστειλε τους Λατινοαμερικανούς στα ημιτελικά.

Διαιτητής: Μανουέλ Λαόθ (Ισπανία)

Κίτρινες: Τίμπερ, Βέγκχορστ (στον πάγκο), Ντεπάι, Μπερχάους, Φαν Ντάικ - Ακούνια (χάνει το επόμενο ματς), Ρομέρο, Παρέδες, Λ. Μαρτίνες, Μέσι, Οταμέντι, Μοντίλ, Πετσέλα

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Λουίς Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακε, Ντεπάι (78΄ Βέγκχορστ), Ντε Ρουν (46΄ Κοπμάϊνερς), Μπλιντ (64΄ Λουκ Ντε Γιονγκ), Ντε Γιονγκ, Ντάμφρις, Μπερχβάιν (46΄ Μπερχάους), Χάκπο (113΄ Λανγκ)

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Εμιλιάνο Μαρτίνες, Ρομέρο (78΄ Πετσέλα), Οταμέντι, Λισάντρο Μαρτίνες (112΄ Ντι Μαρία), Ντε Πολ (66΄ Παρέδες), Ακούνια (78΄ Ταλιαφίκο), Μακ Άλιστερ, Φερνάντες, Μολίνα (106΄ Μοντίλ), Άλβαρες (82΄ Λαουτάρο Μαρτίνες), Μέσι.

Πηγή newsbomb


Σχόλια