Ράδιο Βήτα Chatbox

Μουντιάλ 2022 : Αργεντινή – Κροατία 3-0: Φουλ για κούπα με ιστορικό Μέσι

 

Η Αργεντινή επικράτησε 3-0 της Κροατίας και προκρίθηκε στον τελικό, με τον Λιονέλ Μέσι να γράφει ξανά ιστορία.

Η «αλμπισελέστε» ήταν «καταιγίδα» μετά το πρώτο μισάωρο του ημιτελικού και μετέτρεψε σε μονόλογο ένα ματς που αναμενόταν ντέρμπι.

Ο Μέσι ηγήθηκε και πάλι των Αργεντινών, με τον Χουλιάν Άλβαρες να αποτελεί άξιο συμπαραστάτη του. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο «Pulga» άνοιξε το σκορ.

Μάλιστα, ήταν ένα ιστορικό γκολ, καθώς τον έκανε πρώτο σκόρερ των Λατινοαμερικάνων σε Μουντιάλ, αφήνοντας πίσω του τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα. Ο Άλβαρες σημείωσε τα άλλα δύο τέρματα, με τον Μέσι να του δίνει την ασίστ «πάρε – βάλε» για το 3-0 στο 69’.

Η φιναλίστ του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, Κροατία εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και από τη στιγμή που έμεινε πίσω στο σκορ «κατέρρευσε» και θα μπορούσε να είχε δεχθεί κι άλλα τέρματα. Ο Λιβάκοβιτς την κράτησε όσο μπορούσε στο ματς, αλλά η Αργεντινή ήταν εμφανώς καλύτερη.

Κάπως έτσι θα βρεθεί για έκτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Μουντιάλ, διεκδικώντας το τρίτο τρόπαιο και πρώτο από το 1986. Ο αντίπαλο της θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό, Γαλλία – Μαρόκο, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τετάρτη (14/12).

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Κίτρινες: Ρομέρο, Οταμέντι - Λιβάκοβιτς, Κόβατσιτς

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Ε. Μαρτίνες, Μολίνα (86' Φόιτ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Ντε Πολ (74' Παλάσιος), Φερνάντες, Παρέδες (62' Λι. Μαρτίνες), Μακ Άλιστερ (86' Κορέα), Μέσι, Άλβαρες (74' Ντιμπάλα)

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα (46' Όρσιτς), Μόντριτς (81' Μάγερ), Μπρόζοβιτς (50' Πέτκοβιτς), Κόβατσιτς, Πάσαλιτς (46' Βλάσιτς), Κράμαριτς (72' Λιβάγια), Πέρισιτς

Πηγή newsbomb


Σχόλια