Ράδιο Βήτα Chatbox

Εύα Καϊλή: Παραμένει υπό κράτηση έως τις 22 Δεκεμβρίου – Απούσα από το δικαστήριο, πήρε αναβολή

 

Ολοκληρώθηκε η δικαστική διαδικασία, από την οποία αναμένεται απόφαση για το αν θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι η Εύα Καϊλή και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση του «Qatar Gate».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ξένοι δημοσιογράφοι, η Εύα Καϊλή πήρε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου. Η ίδια φαίνεται πως δεν παρέστη στην σημερινή ακροαματική διαδικασία, που διήρκεσε περίπου 3,5 ώρες.

Αντίθετα, οι τρεις συγκατηγορούμενοί της παρέστησαν στο δικαστήριο και όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία «φυγαδεύτηκαν» από την πίσω πόρτα.

Σύμφωνα με το βελγικό RTL, η λήψη της απόφασης του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες για το αν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα παραμείνει προφυλακισμένη ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους έως την εκδίκαση της υπόθεσής της, πήρε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου.

Ο Jack Parrock αναφέρει τα εξής:

«Η Εύα Καϊλή δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο σήμερα αλλά οι 3 συγκατηγορούμενοί της ήταν εδώ, σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Είχε ζητήσει αναβολή και η ακρόασή της θα διεξαχθεί στις 22 Δεκεμβρίου.

Καμία εξήγηση για το γιατί».

Και οι τέσσερις συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικος χρήματος και διαφθορά.

Νέα φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από τις βαλίτσες και τις τσάντες με τα μετρητά που κατασχέθηκαν από τις βελγικές Αρχές στα πλαίσια των ερευνών για το Qatar Gate.

«Στο πλαίσιο φακέλου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για διαφθορά, με στόχο άτομα που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών» αναφέρει η ανάρτηση στο Twitter με την φωτογραφία.

Χθες, δημοσιεύθηκε η πρώτη φωτογραφία με τα χρήματα. «Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του Παντσέρι στις Βρυξέλλες, οι ανακριτές της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ.  Συνολικά, στο πλαίσιο της ευρείας έρευνας για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,  εντοπίστηκαν πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ, αν προστεθούν και τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή σε βαλίτσα και στο σπίτι της ευρωβουλευτή και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι στις Βρυξέλλες» σημειώνει η Le Soir.

Πηγή enikos

 


Σχόλια