Ράδιο Βήτα

Τροχαίο στο Βουκουρέστι: Οι επιβάτες ετοιμάζουν μηνύσεις κατά των ρουμανικών Αρχών και των ταξιδιωτικών γραφείων

 

Νομικά κατά των ρουμανικών Αρχών και των ταξιδιωτικών πρακτορείων αναμένεται να κινηθούν επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου, το οποίο συνεθλίβη από τη μεταλλική δοκό σήμανσης.

Η Μαρία Θερσίτη είπε μιλώντας στο MEGA ότι «είναι σίγουρο ότι θα κινηθούμε νομικά, μακάρι να ήμασταν όλοι τραυματισμένοι και να ζούσε ο άνθρωπος. Δυστυχώς, τώρα που υπάρχει νεκρός και επειδή ήδη στην Ρουμανία έχουν γίνει κι άλλα ατυχήματα στο ίδιο σημείο, όταν ξεμπερδέψουμε από όλα αυτά και την κηδεία, σιγά σιγά θα οργανωθούμε για να κινηθούμε νομικά και προς τα δύο τουριστικά γραφεία, του Βόλου και της Λάρισας, αλλά και προς τις ρουμανικές Αρχές».

Η επιβάτης ανέφερε ότι «στάσεις κάναμε κάθε 2,5 ώρες περίπου, ανάλογα με το πού θα βρίσκαμε το επόμενο πάρκινγκ και το διάλειμμα ήταν στα 20 λεπτά. Για τα δεδομένα του δρόμου ο οδηγός πήγαινε αργά, το είχαμε καταλάβει όλοι αυτό».

Επιπλέον, τόνισε ότι ο οδηγός του λεωφορείου δεν ήξερε καλά-  καλά πού είναι τα χαρτιά του λεωφορείου, «έτσι έλεγε στους επιβάτες που κάθονταν μπροστά».

Τέλος, διευκρίνισε ότι το ένα γραφείο έβαλε το λεωφορείο και τον οδηγό, ενώ το άλλο τουριστικό γραφείο οργάνωσε όλα τα υπόλοιπα της εκδρομής.

Σημειώνεται ότι το τροχαίο δυστύχημα με Έλληνες στη Ρουμανία κόστισε τη ζωή σε έναν 53χρονο από τη Λάρισα. Το τουριστικό λεωφορείο που είχε ξεκινήσει από τον Βόλο και την Λάρισα, με 47 Έλληνες επιβαίνοντες, παραβίασε το όριο ύψους, σε κεντρικό δρόμο, στο Βουκουρέστι και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση.

Πηγή enikos


Σχόλια