Ράδιο Βήτα Chatbox

Ο Ράμα έδωσε διευκρινήσεις για τα επικριτικά του σχόλια κατά της Ελλάδας

 

Σε διευκρινήσεις για τα επικριτικά του σχόλια κατά της Ελλάδας σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, προχώρησε ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, κατά την συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «είδα πως αποδόθηκαν και δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε κ. Μητσοτάκη».

Στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ, αλλά και θέματα που απασχολούν την ελληνική μειονότητα. «Πιστεύω ότι είμαστε κοντά στο να υπάρξει πρόοδος και επίλυση του ζητήματος της οριοθέτησης των μεταξύ μας θαλάσσιων ζωνών» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την λύπη του γιατί όπως είπε στον Ράμα:  «οι καιρικές συνθήκες δε μου επιτρέπουν να επισκεφθώ την ελληνική μειονότητα, κάτι που ίσως κάνουμε μαζί»,  ενώ εκείνος με τη σειρά του, του ευχήθηκε να μπορέσει σύντομα να επισκεφτεί την ελληνική μειονότητα.

Επίσης, Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, ενώ τόνισε ότι ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν ισχυροί δεσμοί.

Πηγή naftemporiki


Σχόλια