Ράδιο Βήτα

Σοβαρό επεισόδιο στο Βελιγράδι μεταξύ Α.Τσίπρα-Μόσχας

 

Πρωτοφανές επεισόδιο στο συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας, όταν ο Ρώσος πρεσβευτής στη χώρα αποχώρησε διαμαρτυρόμενος για την θέση που εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με την Ουκρανία, περιγράφοντας την επιχείρηση της Ρωσίας ως «παράνομη ρωσική εισβολή και παραβίαση του Διεθνούς δικαίου».

Το παραπάνω προκάλεσε την εντονότατη  αντίδραση και την αποχώρηση του πρεσβευτή της Ρωσίας Αλεξάντερ Μποτσάν – Καρτσένκο από το συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με αναρτήσεις του Σέρβου διπλωμάτη στο Twitter το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα ήταν «αβάσιμο και περιείχε ψευδείς κατηγορίες κατά της Ρωσίας, δυσφημίζοντας την πατρίδα μου».

«Υποχρεώθηκα να αποχωρήσω από το συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας από την αρχή του λόγω του βιντεοσκοπημένου μηνύματος από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Έλληνας ξεκίνησε με πλήρως αβάσιμες, ψευδείς κατηγορίες κατά της Ρωσίας, δυσφημίζοντας τη χώρα μου» έγραψε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρεσβευτής στη Σερβία.

Σε δεύτερο μήνυμά του, δε, ο Ρώσος διπλωμάτης εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι με την αποχώρησή του δεν κατάφερε να ακούσει την ομιλία του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στο μήνυμά του, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «παράνομη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» επισημαίνοντας ότι αποτελεί «παραβίαση του διεθνούς δικαίου που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Όπως γίνεται κατανοητό, δε και η Αξιωματική Αντιπολίτευση στο ουκρανικό ακολουθεί την ίδια τακτική με την κυβέρνηση και αυτό απογοητεύει πολύ την Μόσχα.

Πηγή pronews


Σχόλια