Ράδιο Βήτα Chatbox

Έρχονται το εορταστικό καλάθι και το «Καλάθι του Αη Βασίλη»

 

«Σε σύνολο αξίας καλαθιού έχουμε σημειώσει νέα χαμηλότερα ρεκόρ» αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης σε ανάρτησή του για την 6η εβδομάδα εφαρμοφής του «καλαθιού του νοικοκυριού»

Σε ανακοινώσεις για το εορταστικό καλάθι, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 14 Δεκεμβρίου, αλλά και για το «Καλάθι του Αη Βασίλη» για αγορές παιχνιδιών θα προχωρήσει σήμερα στις 12.00 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ανάρτησή του στο μεταξύ στο Twitter για την 6η εβδομάδα εφαρμογής του «καλαθιού του νοικοκυριού» ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει πως «οι μειώσεις συνεχίζονται». Όπως σημειώνει συγκεκριμένα, από τα 816 προϊόντα σε 16 αλυσίδες, 70 είχαν αύξηση (9%), 154 μείωση (19%) και τα υπόλοιπα παραμένουν ίδια (72%). «Σε σύνολο αξίας καλαθιού έχουμε σημειώσει νέα χαμηλότερα ρεκόρ» προσθέτει ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά το εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού», ο κ. Γεωργιάδης σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αναφέρει πως το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει αποδοχή, καθώς σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ τουλάχιστον 4 στους 10 καταναλωτές αγοράζουν προϊόντα από αυτό αν και στην αρχή αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό. Ανέφερε ακόμη πως «το “καλάθι” δεν μπορεί να “χτυπήσει” τον πληθωρισμό» αλλά σκοπός του μέτρου είναι «το κόστος για το γιορτινό τραπέζι, που σε κάθε περίπτωση θα είναι υψηλότερο από πέρσι, να είναι χαμηλότερο από όσο ήταν για αγορά των ίδιων προϊόντων πριν από έναν μήνα».

Πηγή naftemporiki


Σχόλια