Ράδιο Βήτα Chatbox

Ν.Μεντβέντεφ για πραξικόπημα στην Γερμανία: «Ο Όλαφ Σολτς το έστησε»

 

Ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας, πρώην πρωθυπουργός και νυν Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ν.Μεντβέτνεφ, έδωσε απάντηση για το… πραξικόπημα που ανακάλυψαν οι Γερμανοί με δήθεν ρωσική βοήθεια για να ανατραπεί η εχθρική προς την Μόσχα κυβέρνηση Σολτς, λέγοντας πως «ο ίδιος ο καγκελάριος οργάνωσε και μαγείρεψε το πραξικόπημα αυτό».

Μάλιστα αναφέρει πως η Γερμανία δεν έχει πλήρη κυριαρχία στο έδαφός της και οι αποφάσεις για την ενέργεια, την βιομηχανία και την άμυνα της χώρας λαμβάνονται από το «βαθύ αμερικάνικο κράτος» και όχι από τον καγκελάριο.

«Ούτε καν από τον ηλικιωμένο αρχηγό της Ουάσιγκτον σε κατάσταση αποσπασματικής άνοιας» προσθέτει.

Ο Ν.Μεντβέντεφ συγκεκριμένα έγραψε:

«Τα μάθατε;

Στην Γερμανία, ορισμένοι δεξιοί συνωμότες αποφάσισαν να κάνουν πραξικόπημα. Τι μπορώ να πω;;;

1. Στους Γερμανούς λείπει σαφώς το λουκάνικο αίματος (Blutwurst). Παντού υπάρχει μόνο πατέ συκωτιού. Και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να φρεσκάρουμε το πατέ συκωτιού του σημερινού Καγκελαρίου με ζωντανό αίμα. Ο Scholz επωφελείται σαφώς από αυτή την ανατροπή. Μέσα σε όλα αυτά είναι και ο μάγειρας και ο συμμετέχων στο γεύμα.

2. Φυσικά, υπονοείται σύνδεση με εμάς τους Ρώσους. Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Όλες οι κακές συνωμοσίες, οι παγκόσμιοι πόλεμοι, οι καταστροφικοί σεισμοί και οι θανατηφόρες επιδημίες προκαλούνται από εμάς. Ας είμαστε περήφανοι για αυτό, ακόμα και αν δεν προέκυψε τίποτα από όλα αυτά. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να δοκιμάσουμε την Χώρα των Γερμανών (αποκαλεί την Γερμανία με το παλιό όνομα Germania)  στο πόσο σταθερή είναι. Τι θα λέγατε να ξαναγίνει μοναρχία;

3. Αλλά σοβαρά – είναι ένα σαφές σημάδι της κληρονομικής ασθένειας ολόκληρου του μοντέλου διακυβέρνησης στη Γερμανία. Άλλωστε, αυτοί οι συνωμότες έχουν δίκιο: η Γερμανία δεν έχει πλήρη κυριαρχία στο έδαφός της. Οι αποφάσεις για την ενέργεια, την βιομηχανία και την άμυνα της Γερμανίας λαμβάνονται από το «βαθύ αμερικάνικο κράτος» και όχι από ένα μικρό πατέ συκωτιού. Ούτε καν από τον ηλικιωμένο αρχηγό της Ουάσιγκτον σε κατάσταση αποσπασματικής άνοιας.

Όλα αυτά είναι καθαρή πρόκληση και θεωρία συνωμοσίας. Αγοράστε λοιπόν το ποπ κορν σας, το θρίλερ που αναφέρεται θα είναι πιο ενδιαφέρον από την διαβόητη γερμανική σειρά του Netflix «Dark»».

Πηγή pronews


Σχόλια