Ράδιο Βήτα

Τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία: Ένας νεκρός, τρεις σοβαρά τραυματίες

 

Επιβεβαιώνει το υπουργείο Εξωτερικών ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στο Βουκουρέστι, στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο λεωφορείο επέβαιναν 47 Έλληνες, ενώ Έλληνας είναι και ο οδηγός. Από τους επιβαίνοντες στο πούλμαν, οι 24 διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών.

Τρεις εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι υπόλοιποι επιβάτες του λεωφορείου έχουν ήδη μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, σήμερα, σημειώθηκε στη ρουμανική πρωτεύουσα, δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό.

Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Δυστυχώς, ένας επιβάτης του λεωφορείο κατέληξε.

Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες.

Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια  και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση.

Πηγή enikos

 


Σχόλια