Ράδιο Βήτα Chatbox

Εξερράγη στο Βερολίνο το μεγαλύτερο κυλινδρικό ενυδρείο στον κόσμο

 

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ξενοδοχείο στο Βερολίνο το πρωί της Παρασκευής, όταν ένα τεράστιο ενυδρείο εξερράγη, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Στο σημείο έσπευσαν 100 πυροσβέστες.

«Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από θραύσματα υαλοπινάκων, είναι τεράστια η ζημιά», ανέφερε η αστυνομία του Βερολίνου στο Twitter. «Το ενυδρείο υπέστη ζημιές, υπάρχει διαρροή νερού. Η κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρη προς το παρόν», είχε γράψει νωρίτερα η πυροσβεστική υπηρεσία της γερμανικής πρωτεύουσας στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ανεξάρτητο, κυλινδρικό ενυδρείο στον κόσμο, με ύψος 16 μέτρα, το οποίο και περιείχε ένα εκατομμύριο λίτρα νερού και 1.500 εξωτικά ψάρια. Βρίσκεται στο συγκρότημα DomAquaree, το οποίο περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο Radisson, ένα μουσείο, καταστήματα και εστιατόρια.

Το συγκρότημα βρίσκεται στην τουριστική περιοχή Μίτε του Βερολίνου και οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν κλείσει έναν μεγάλο δρόμο μπροστά από το συγκρότημα που οδηγεί από την Αλεξάντερπλατς προς την Πύλη του Βραδεμβούργου λόγω του μεγάλου όγκου του νερού που έχει χυθεί από το κτίριο. Ο δρόμος και το πεζοδρόμιο είναι γεμάτοι συντρίμμια.

Λεωφορεία έχουν σταλεί στο συγκρότημα για να προσφέρουν καταφύγιο στους ενοίκους του ξενοδοχείου που εγκαταλείπουν το κτίριο, ανέφερε η αστυνομία στο Twitter, καθώς η θερμοκρασία στο Βερολίνο κυμαίνεται γύρω στους 7 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Πηγή naftemporiki


Σχόλια