Ράδιο Βήτα

Θεσσαλονίκη: Τηλεφώνημα για βόμβα στο δικαστικό μέγαρο

 

Τηλεφώνημα για βόμβα έγινε στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης το πρωί της Παρασκευής όπου κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής μεταβαίνει για έλεγχο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το τηλεφώνημα έκανε άγνωστος ο οποίος ισχυρίστηκε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα σε μηχανάκι ως αντίποινα για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά.

Σημειώνεται πως στο γραφείο του ανακριτή βρίσκεται ο 32χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος απολογείται για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά, ο οποίος νοσηλεύεται με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος πέρασε λίγο πριν από τις 9 το πρωί το κατώφλι του γραφείου του α' τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, όπου καλείται να δώσει απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει η δικογραφία. Διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Η βασική υπερασπιστική του γραμμή είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που - όπως υποστηρίζει - διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού.

Μετά το πέρας της απολογίας, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση. Στο πλευρό του βρέθηκαν δικυκλιστές αστυνομικοί (με πολιτικά) που βρέθηκαν έξω από το γραφείο του ανακριτή για να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί ομάδες ρομά που διαμαρτύρονται για την αιματηρή καταδίωξη, ενώ κάλεσμα απηύθυναν και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επιφυλακή και στην περιοχή γύρω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις.

Πηγή cnn.gr


Σχόλια