Ράδιο Βήτα Chatbox

Τσίπρας από Βρυξέλλες: «Στην Ευρώπη η Δικαιοσύνη λειτουργεί, στην Ελλάδα πρέπει να αγωνιστούμε για να την αποκαταστήσουμε»

 

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα κατά την άφιξή του στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες:

«Ενώ η ενεργειακή και πληθωριστική κρίση επιδεινώνεται και η Ευρωπαϊκή ηγεσία αδυνατεί να βρει αποτελεσματική λύση ακόμα και για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, η Ελλάδα είναι και πάλι στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος για λάθος λόγους, για αρνητικούς λόγους.

Για το αδιανόητο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ με ιθύνον νου τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αλλά και για θέματα διαφθοράς.

Η υπόθεση Καϊλή αποτελεί μια βαθιά πληγή για το πολιτικό μας σύστημα αλλά και μια βαθιά πληγή για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δεν είναι τυχαίο ότι παρότι μέλος της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, η κα Καϊλή ήταν σε στενή συνεργασία περισσότερο με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ήταν διαπρύσιος υποστηρικτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και σκληρός πολέμιος κάθε ιδέας, κάθε σκέψης για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα που είναι η μόνη εναλλακτική λύση απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Αυτό όμως που οφείλουμε να ασχοληθούμε όλοι είναι το πώς θα διαμορφώσουμε ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν θα επιτρέπει τέτοιου είδους συμπεριφορές διαφθοράς.

Και αν αυτό είναι σημαντικό μια φορά για την Ευρώπη, που από ό,τι φαίνεται ο θεσμός της Δικαιοσύνης λειτουργεί ακόμη, είναι δυο φορές πιο σημαντικό και επιτακτικό για την Ελλάδα, που από ό,τι φαίνεται πρέπει να αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε την Δημοκρατία, το κράτους δικαίου και να αποκαταστήσουμε την δικαιοσύνη παντού».

Πηγή documentonews

 


Σχόλια