Ράδιο Βήτα Chatbox

Ομόφωνα ένοχος ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

 

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο 30χρονος δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, ο οποίος την έριξε από τα βράχια στην Φολέγανδρο και την άφησε τραυματισμένη, να πνιγεί.

Ο Δημήτρης Βέργος, που είχε ζητήσει δια της νομικής του εκπροσώπησης να νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο, δεν έπεισε το δικαστήριο που τον καταδίκασε σε φυλάκιση.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα syrostoday.gr, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο 30χρονος είπε ότι δεν θυμάται αρκετά πράγματα. Αρχικά έδωσε συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος και ύστερα αναφέρθηκε και στο ιατρικό ιστορικό του.

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 30χρονος

«Θυμάμαι την Γαρυφαλλιά να λέει ‘Τι είναι αυτό που κάνεις;’ και όχι να φωνάζει βοήθεια. Δεν θυμάμαι να την σπρώχνω και δεν θυμάμαι πώς έπεσε στα βράχια. Κάποια στιγμή, με θυμάμαι να παίρνω το σακίδιό μου από το αυτοκίνητο και να πηγαίνω μέσα στην θάλασσα προκειμένου να της προσφέρω τις πρώτες βοήθειες. Της έκανα τεχνητές αναπνοές και της έδωσα το φιλί της ζωής για να την σώσω. Κάποια στιγμή είδα ότι το πρόσωπό της είχε ασπρίσει και ότι τα χείλη της είχαν μελανιάσει και έβγαζε αφρούς και νερά από το στόμα της. Τότε κατάλαβα ότι ήταν νεκρή» υποστήριξε ο 30χρονος στην απολογία του.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο είχε την εντύπωση ότι τον παρακολουθούσαν, νόμιζε ότι όλοι μιλούν για αυτόν και η γνωριμία του με την 26χρονη έγινε εκείνο το καλοκαίρι, ενώ ήταν η πρώτη φορά που πήγαιναν μαζί διακοπές.

Η απολογία του 30χρονου κράτησε δύο ώρες ενώ η εισαγγελέας ζήτησε την μεταβολή της κατηγορίας από «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» σε «πράξη εν βρασμώ ψυχής χωρίς δόλο».

Ξέσπασε ο πατέρας της Γαρυφαλλιάς

«Προσπαθούν να βγάλουν τον φονιά τρελό. Έχουν ένα θράσος να μην πάει καν στον Κορυδαλλό, να μην πάει στην φυλακή, αλλά να νοσηλευτεί σε κλινική και να βγάλει την ποινή όσο γίνεται πιο χαλαρά και να βγει μετά έξω. Όλα αυτά είναι αδικία» τόνισε ο πατέρας της άτυχης Γαρυφαλλιάς, κ. Κώστας Ψαράκος.

Πηγή tanea


Σχόλια