Ράδιο Βήτα Chatbox

Η παρακολούθηση του Κωστή Χατζιδάκη από την ΕΥΠ

Το γεγονός ότι αυτή την φορά η εφημερίδα παρουσίασε στοιχεία, (συνομιλίες του υπουργού και εκθέσεις των υπαλλήλων) ανάγκασε την κυβέρνηση να αλλάξει στρατηγική. Με έμμεσο τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποδέχθηκε τις παρακολουθήσεις, τόνισε ωστόσο ότι δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και τις απέδωσε σε παράκεντρα που δρουν μέσα στην Εθνική Υπηρεσία πληροφορίων..

Οι πληροφορίες λένε ότι από το Σάββατο το μεσημέρι σήμανε συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς οι συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτίμησαν ότι το θέμα των υποκλοπών άλλαξε πίστα άρα σε επικοινωνιακό επίπεδο οι συνέπειες θα ήταν πολύ σοβαρές.

Για πρώτη φορά δηλαδή από την στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών υπήρχαν συγκεκριμένες αποδείξεις και όχι μόνο ονόματα.

Έτσι αποφασίστηκε ο πρωθυπουργός να παραστεί στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Β2 του Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΝΔ στο Χαϊδάρι μαζί με τον υπουργό Εργασίας προκειμένου να δείξουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο εσωτερικό της κυβέρνησης από τις αποκαλύψεις.

Μιλώντας μάλιστα στην κομματική εκδήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε το έργο του υπουργού του ενώ αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών είπε ότι η κυβέρνηση «δεν θα μπει στον πειρασμό να ανταγωνιστεί με τους αντιπάλους μας στη λάσπη και στην τοξικότητα.

Αυτός που επενδύει σε τέτοιες πρακτικές είναι κατά κανόνα αυτός ο οποίος δεν έχει να σας πει τίποτα για τα δικά σας προβλήματα, ο οποίος δεν έχει λύσεις οι οποίες να αντέχουν στη βάσανο της σύγκρισης».

«Δε θα τους ακολουθήσουμε. Θα απαντάμε πάντα με ευθύτητα και με αυτοπεποίθηση. Αλλά μην περιμένετε από μας ότι δεν θα μιλήσουμε για το έργο μας και ότι δεν θα μιλήσουμε κυρίως για το σχέδιό μας για την επόμενη τετραετία. Δεν σε ψηφίζει κανείς μόνο γι’ αυτά τα οποία έκανες, σε ψηφίζει γι’ αυτά τα οποία θέλεις να κάνεις» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός στοχοποίησε για μια ακόμη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ –υπονοώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πίσω από τις αποκαλύψεις- για δύο λόγους:

-γιατί πολιτικά είναι ένα αφήγημα που μπορεί να περάσει στο δεξιό ακροατήριο και

-δεύτερον γιατί γνωρίζει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ξεκινήσει από σήμερα το πρωί να ζητάει την παραίτηση του, δεδομένου ότι στην Βουλή τον είχε πιέσει ακριβώς γι αυτό το θέμα.

Την ίδια στιγμή πάντως τα κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την αγωνία τους για το εάν θα υπάρξουν και στοιχεία που θα αφορούν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα θα είναι πολύ πιο σοβαρά καθώς το θέμα άπτεται των εθνικών θεμάτων. Άρα θα πρέπει να δοθούν πειστικές εξηγήσεις προκειμένου να μην περάσει στην κοινή γνώμη η εντύπωση ότι η Εθνική Υπηρεσία πληροφορίων είναι ξέφραγο αμπέλι .

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν έκρυβαν ωστόσο την αγωνία τους για τον απόηχο που θα αφήσει αυτή η ιστορία στην κοινή γνώμη , καθώς για πρώτη φορά παρουσιάζονται συγκεκριμένα στοιχεία.

Ακόμα οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν ότι με δεδομένο ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί – ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντ. Σαμαράς- έχουν τοποθετηθεί με σαφήνεια για το θέμα των υποκλοπών ζητώντας να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

Πηγή topontiki

 

Σχόλια