Ράδιο Βήτα Chatbox

Συντάξεις: Τριπλός χριστουγεννιάτικος μποναμάς για συνταξιούχους

 

Τριπλός «μποναμάς» έρχεται για τους συνταξιούχους 20 με 23 Δεκεμβρίου, καθώς πέραν της πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου που θα γίνει 21, 22 και 23 του μήνα, καταβάλλεται ταυτόχρονα:

* Το επίδομα των 250 ευρώ στις 20 Δεκεμβρίου για περίπου 1,1 εκατ. δικαιούχους με μικτή σύνταξη ή άθροισμα συντάξεων κάτω από 851 ευρώ το μήνα ή κάτω από 800 ευρώ μετά τις ασφαλιστικές κρατήσεις.

* Η αύξηση από την κατάργηση ειδικής εισφοράς σε όσους έχουν πάνω από 1.000 ευρώ κύρια σύνταξη και θα είναι μόνιμη, με 5 ως 40 ευρώ μηνιαίο όφελος, για περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους.

* Η 4η δόση από την αύξηση που πήραν με τον επανυπολογισμό των συντάξεων βάσει των συντελεστών αναπλήρωσης του νόμου Βρούτση 280.000 παλαιοί συνταξιούχοι με πάνω από 30 και κυρίως πάνω από 35 έτη ασφάλισης.

Αυξήσεις

Οι συντάξεις του Ιανουαρίου θα είναι αυξημένες για τους περισσότερους συνταξιούχους, ενώ στο τέλος του ίδιου μήνα θα πληρωθούν τη σύνταξη Φεβρουαρίου με τη μεγάλη αύξηση κατά 7,75% στις αποδοχές τους, η οποία θα είναι διπλή, καθώς θα περιλαμβάνει και την αύξηση στη σύνταξη του Ιανουαρίου.

Πληρωμές

Οι πληρωμές κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιούνται νωρίτερα από το καθιερωμένο εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι πληρωμές ανά Ταμείο που ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ θα γίνουν στις εξής ημερομηνίες:

* Την Tετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

* Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.

 * Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Πηγή eleftherostypos


Σχόλια