Ράδιο Βήτα

Αλμυρός Βόλου: Άγριο bullying σε 12χρονο – Τον έδεσαν και τον έκαψαν με τσιγάρα μέσα στο σχολείο

 

Μηνύσεις κατά του διευθυντή του Γυμνασίου στον Αλμυρό και κατά της οικογένειας ενός 13χρονου που θεωρούν υπεύθυνο για βασανισμό του παιδιού τους, ετοιμάζουν οι γονείς ενός 12χρονου μαθητή με ειδικά προβλήματα τον οποίο συμμαθητές του έδεσαν, χαράκωσαν και έκαψαν με τσιγάρα μέσα στο σχολείο.

Οι γονείς ενός 12χρονου μαθητή στον Αλμυρό καταγγέλθηκαν από γονείς 13χρονου συμμαθητή του και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, με την κατηγορία της εξύβρισης και της απειλής με καραμπίνα, που υποτίθεται ο πατέρας έστρεψε εναντίον τεσσάρων παιδιών.

Οι γονείς του 12χρονου αθωώθηκαν ομόφωνα καθώς καμία κατηγορία εναντίον τους δεν αποδείχθηκε. Αντίθετα, το δικαστήριο έδειξε να αποδέχεται σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, ότι το 12χρονο παιδί των ανθρώπων που κάθισαν στο εδώλιο ήταν θύμα βασανισμών μέσα στο σχολείο.

 Ο 13χρονος του οποίου οι γονείς ανέλαβαν την ευθύνη κατάθεσης μήνυσης εναντίον του ζευγαριού για απειλή με όπλο και εξύβριση των ανηλίκων καταγγέλθηκε ως ένας από τους βασανιστές του 12χρονου. Μάλιστα αποκαλύφθηκε πως ο 12χρονος έμπαινε «μπροστά» σε κλοπές από τους συμμαθητές του.

Ο 13χρονος που λειτουργούσε ως «αρχηγός» είχε αποβληθεί από το σχολείο πέρσι για τον βασανισμό του συμμαθητή του, πράγμα που αποδέχτηκε η ίδια η μητέρα του στο δικαστήριο, αλλά χθες ο διευθυντής του σχολείου μιλώντας σε δημοσιογράφους το αρνήθηκε.

 Είπε πως ουδέποτε ο 13χρονος αποβλήθηκε, ενώ έρευνα αποφάσισε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολείο με την ανήλικη συμμορία. Από τον διευθυντή ζητήθηκε να καταθέσει έγγραφη επίσημη αναφορά για όσα συμβαίνουν σχολείο ώστε να γίνει σύγκριση και με τις δηλώσεις του στα κανάλια.

 Επίσης η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας θα ζητήσει συνεργασία και με την αστυνομία ώστε να ενημερωθεί για το ζήτημα των κλοπών, στην περιοχή του Αλμυρού.

Οι γονείς του 12χρονου είναι από την πλευρά τους αποφασισμένοι να ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα, προκειμένου να τιμωρηθούν οι ανήλικοι που επί δύο χρόνια βασάνιζαν το παιδί τους. Ο δικηγόρος τους Νικόλας Μακρής δήλωσε:

Περιμένουμε να καθαρογραφθεί η απόφαση και φυσικά θα κινηθούμε εναντίον όλων όσων υπάρχει βεβαιότητα ότι φέρουν ευθύνη για όσα έχουν γίνει. Δεν μπορεί ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως το bullying σε βάρος ενός παιδιού να μένει ατιμώρητο. Κάποιοι θα πρέπει να δώσουν λόγο για αυτό. Εμείς με τεκμηριωμένα στοιχεία θα ζητήσουμε από τον Εισαγγελέα να ξεκινήσει επισταμένα έρευνα.

 Πρέπει όλα να βγούνε στο φως». Μήνυση θα κατατεθεί κατά των γονέων του 13χρονου και θα ζητηθεί εισαγγελική έρευνα για όσα συμβαίνουν στο σχολείο, ενώ θα ζητηθεί όλο το υλικό των δηλώσεων του διευθυντή, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου και από την Δευτεροβάθμια.

Ο Διευθυντής που απέβαλε τον 13χρονο, σύμφωνα με την παραδοχή της ίδιας της μητέρας του, όταν ρωτήθηκε σε συνεντεύξεις του για τον βασανισμό απάντησε πως «αν έγινε κάτι θα έγινε εκτός σχολείου». Ο βασανισμός εντός του σχολείου δεν διαψεύστηκε ωστόσο από κανέναν στην δίκη, ενώ ο ίδιος ο διευθυντής αντιμετώπισε το ζήτημα ως ως μη γενόμενο και οι γονείς του 12χρονου είναι αποφασισμένοι να κινηθούν και εναντίον του.

Πηγή documentonews


Σχόλια