Ράδιο Βήτα

Γλυκά Νερά: Πυροβολισμοί-«προειδοποίηση» από τη Greek Mafia

 Μετά το αίμα, ο εκφοβισμός. Τη «χρυσοφόρο πίτα» της λαθρεμπορίας καυσίμων και υποκαταστήματα της greek mafia που ερίζουν για την παντοκρατορία της βλέπουν οι Αρχές πίσω από τους «προειδοποιητικούς» πυροβολισμούς έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων στα Γλυκά Νερά.

Mία επίθεση με χειροβομβίδα, μία ομάδα εκβιαστών, ένα πάρκινγκ-οπλοστάσιο, μια απάτη με νοθευμένα καύσιμα και μια εν ψυχρώ εκτέλεση «περιλαμβάνει» το παρελθόν του ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Τον περασμένο Ιούνιο, ο 38χρονος γιος του, που φέρεται να συνδέεται με ένα ακόμα θύμα των εκκαθαρίσεων της greek mafia, τον «Θείο Τζο», Γιάννη Σκαφτούρο, είχε πέσει νεκρός μετά από δολοφονική επίθεση σε άλλο βενζινάδικο της οικογένειας, στη λεωφόρο Μαραθώνος.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις των δύο δραστών το πρωί της Δευτέρας. Λίγο πριν τις 10:00, το Ι.Χ. μάρκας Smart, στο οποίο επέβαιναν, πέρασε με ταχύτητα μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων, κινούμενο στο απέναντι ρεύμα της λεωφόρου Λαυρίου. Ο συνοδηγός κατέβασε το παράθυρο, έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. «Ακουσα τον πρώτο πυροβολισμό, σηκώθηκα όρθιος για να δω τι γίνεται και είδα τον συνοδηγό να πυροβολεί εν κινήσει. Εριξε περίπου 6 με 7 σφαίρες. Μετά είδα το όχημα να κινείται προς Παιανία με μεγάλη ταχύτητα. Δεν είπαν τίποτα», ανέφερε ο υπάλληλος που βρισκόταν στο σημείο για τη φύλαξη της επιχείρησης, που ήταν κλειστή λόγω Χριστουγέννων. Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν από το σημείο δύο κάλυκες των 9 χιλιοστών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα πρατήρια της συγκεκριμένης οικογένειας γίνονται στόχος. Στο παρελθόν άγνωστοι είχαν εκτοξεύσει χειροβομβίδα σε ένα από αυτά, ενώ δύο χρόνια πριν, σε έλεγχο των Αρχών σε άλλο βενζινάδικο, είχαν διαπιστωθεί οικονομικές απάτες που σχετίζονταν με τη νόθευση καυσίμων. Παλιός γνώριμος των Αρχών ήταν και ο 38χρονος γιος του πρατηριούχου, που δολοφονήθηκε τον Ιούνιο.

Πηγή eleftherostypos


Σχόλια