Ράδιο Βήτα Chatbox

La Repubblica: «Ελευθερώστε τη σύντροφό μου» ζήτησε ο Τζιόρτζι – Μέσω ΜΚΟ η διακίνηση των χρημάτων

 

Να αφήσουν εκλευθερη τη σύντροφό του Ευα Καϊλή – «γιατί δεν φταίει σε τίποτα»  ζήτησε ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, απο τους δικαστές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, ο Τζιόρτζι μετά την απολογία του φέρεται να είπε στους δικαστές «ελευθερώστε τη σύντροφό μου».

«Τα έκανα όλα για χρήματα που δεν είχα ανάγκη» ήταν οι λέξεις, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα που χρησιμοποίησε ο Τζιόρτζι για να επιβεβαιώσει την εμπλοκή του στο Qatargate.

«Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι κατέρρευσε μπροστά στους δικαστές των Βρυξελλών, παραδέχθηκε ότι ενήργησε παράνομα και δήλωσε μετανιωμένος», προσθέτει η La Reppublica.

Ο σύζυγος της Εύας Καϊλή φέρεται επίσης να έχει ομολογήσει ότι ο ρόλος του στην εγκληματική οργάνωση ήταν να διαχειρίζεται τα χρήματα.

Σύμφωνα με την La Repubblica, τα χρήματα μεταφέρονταν μέσω των των λογαριασμών της ΜΚΟ Fight Impunity, των Παντσέρι – Τζόρτζι.

Η εφημερίδα παρουσιάζει έγγραφα του κατηγορητηρίου στα οποία αναφέρονται οι συλλήψεις των Παντζέρι, Τζιόρτζι και Νικολό Φίγκα Ταλαμάνκα, το Νο1 μιας άλλης ΜΚΟ με την ονομασία No Peace without Justice ομάδα που σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα είχε ξεκινήσει τη δράση της, τουλάχιστον, από τον Ιανουάριο του 2021.

Πηγή topontiki


Σχόλια