Ράδιο Βήτα Chatbox

Qatar Gate: «Παγώνουν» έξι τραπεζικοί λογαριασμοί των Παντσέρι, Τζόρτζι και Βιζεντίνι

 

Το δικαστήριο του Μπέργκαμο μπλόκαρε έξι τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στον Αντόνιο Παντσέρι και στην κόρη του Σίλβια, στον Φραντσέσκο Τζόρτζι και στον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συνδικάτων Λούκα Βιζεντίνι.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Ιl Giornale, το αίτημα για «πάγωμα» των λογαριασμών προήλθε από την εισαγγελία των Βρυξελλών και, σύμφωνα με πληροφορίες, στους λογαριασμούς του Παντσέρι και της κόρης του υπάρχουν συνολικά 240.000 ευρώ.

Ο Βιζεντίνι δήλωσε ότι δεν ενημερώθηκε για το μπλοκάρισμα του λογαριασμού του και ότι μένει «έκπληκτος», διότι από τον λογαριασμό αυτόν αποπληρώνει «στεγαστικό δάνειο», αποκλειστικά και μόνον από τον μισθό του.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η υπεράσπιση της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, συζύγου του Παντσέρι, άσκησε έφεση στο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά της απόφασης του Εφετείου της Μπρέσια που έδωσε τη Δευτέρα το πράσινο φως για την έκδοση της 67χρονης στο Βέλγιο.

Η προσφυγή των δικηγόρων Άντζελο ντε Ρίσο και Νικόλα Κόλι βασίζεται σε «διαχρονικά προβλήματα στις βελγικές φυλακές, ανάμεσά τους ο μακροχρόνιος υπερπληθυσμός και οι ελλείψεις προσωπικού». Στοιχεία που οδήγησαν μια άλλη επιτροπή κριτών από την Μπρέσια την Τρίτη να αναβάλει την απόφαση για την κόρη του Σίλβια Παντσέρι για τον Ιανουάριο, ώστε να έχει περισσότερες πληροφορίες.

Για τη σύζυγο και την κόρη του Παντσέρι, μάλιστα, έφτασαν δύο διαφορετικές αποφάσεις από την Μπρέσια τις τελευταίες ημέρες: για την Κολεόνι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής» και δόθηκε το πράσινο φως για έκδοσή της, ενώ για τη Σίλβια Παντσέρι (και οι δύο βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό) οι δικαστές διαπίστωσαν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα πρέπει να ζητήσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες στις φυλακές στο Βέλγιο. Η έφεση στην απόφαση για τη Κολεόνι εμποδίζει την εκτελεστότητα της παράδοσης που αποφασίστηκε από τους δικαστές. Τώρα το Ακυρωτικό Δικαστήριο θα πρέπει να ορίσει ακρόαση και να αποφασίσει εντός δέκα ημερών.

Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατά των δύο γυναικών εκτελέστηκε στις 9 Δεκεμβρίου στην Ιταλία, στο πλαίσιο της υπόθεσης διαφθοράς Qatar Gate.

Πηγή cnn.gr


Σχόλια