Ράδιο Βήτα

Ληστεία στη Rolex: Το λάθος των δραστών, η Μαφία και οι Ροζ Πάνθηρες

 

Στο υλικό από τις κάμερες και το σφυρί που άφησαν πίσω οι δράστες ψάχνουν οι αρχές την άκρη του νήματος για την κινηματογραφική ληστεία στο κατάστημα της Rolex, το πρωί της Τρίτης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, προσπαθούν να εντοπίσουν κάποιο ίχνος των δραστών στον χώρο της ληστείας, ενώ στο μικροσκόπιό τους βρίσκεται και το υλικό που συνέλεξαν από το κύκλωμα ασφαλείας του καταστήματος.

Οι δράστες έχουν καταγραφεί από πολλές κάμερες ασφαλείας, αλλά, κατά τη διαφυγή τους, έκαναν λάθος, καθώς ξέχασαν το σφυρί με το οποίο έσπασαν τη βιτρίνα του καταστήματος.

Το σφυρί που άφησαν οι δράστες εξετάζεται στα εργαστήρια της αστυνομίας και ίσως «μιλήσει» και δώσει απαντήσεις και στοιχεία για την ταυτότητά τους.

«Άρωμα» μαφίας και Ροζ Πάνθηρες

Η αστυνομία θεωρεί – σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega – ότι στην μεγάλη ληστεία στο κατάστημα της Rolex με λεία 23 πανάκριβα ρολόγια, ενδέχεται να υπάρχει εμπλοκή της Μαφίας, λόγω της οργάνωσης και του τρόπου δράσης των τεσσάρων ληστών.

Η αστυνομία εξετάζει κι άλλα ενδεχόμενα που επίσης συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι τέσσερις δράστες να ανήκουν στη συμμορία «Ροζ Πάνθηρες», που δρα σε όλο τον κόσμο. Λεία της συμμορίας είναι πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα τα οποία, στη συνέχεια, διακινούνται σε χώρες των Βαλκανίων και όχι μόνο.

Δύο είναι τα στοιχεία στα οποία επικεντρώνουν οι αστυνομικοί: Το πρώτο, ότι και οι τέσσερις δράστες φέρονται να μιλούσαν ελληνικά. Το δεύτερο, ο συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο εισέβαλαν στο κατάστημα, καθώς προκειμένου να μπουν, περίμεναν πρώτα να βγει κάποιος πελάτης και έδρασαν μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά, ακολουθώντας το σχέδιό τους κατά γράμμα.

Ο τρόπος δράσης τους είναι που παραπέμπει και σε εντολή από διεθνές κύκλωμα που η ΕΛ.ΑΣ. αξιολογεί ότι είχαν. Οι άνδρες της αστυνομίας θεωρούν πως οι εμπνευστές πίσω από το σχέδιο δεν θα το έθεταν σε εφαρμογή, αν εκ των προτέρων δεν γνώριζαν πού θα μπορούσαν να διοχετεύσουν τα 23 πανάκριβα ρολόγια που έκλεψαν. Πιθανόν, πρόκειται για ανθρώπους που, και στο παρελθόν, έχουν διαπράξει αντίστοιχες ληστείες.

Η δράση της οργάνωσης των «Ροζ Πανθήρων» εντοπίζεται, για πρώτη φορά, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, και συνεχίζεται εδώ και τρεις δεκαετίες ακατάπαυστα. Το ιστορικό τους περιλαμβάνει πάνω από 350 ληστείες ενώ ο συνολικός τζίρος τους υπολογίζεται κοντά στα 280 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή topontiki


Σχόλια