Ράδιο Βήτα

Βασίλης Τόπαλος: Τι είπε ο προπονητής του 16χρονου

 

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση του θανάτου του αθλητή πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου, ο οποίος ήταν πρωταθλητής Ευρώπης.

Την ώρα που οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 16χρονος είναι υπό διερεύνηση, ο προπονητής του 16χρονου Νίκος Γιδάκος μίλησε στην εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία” του OPEN σχετικά με τα όσα έγιναν στο γυμναστήριο πριν από το μοιραίο γεγονός.

«Κάποια στιγμή εγώ, το μόνο που θυμάμαι δηλαδή, είναι ότι σφύριξα και παρακολουθούσα στο γυμναστήριο, να σας πω την αλήθεια τι γίνεται, τα υπόλοιπα γκρουπ. Ο Βασίλης πήγε στην τουαλέτα, σε μία που έχουμε στον κάτω χώρο και ένας συναθλητής του, τον είδε και μας φώναξε».

Σε ερώτηση αν ισχύει ότι εκείνη την ώρα στο γυμναστήριο ήταν και ο πατέρας του, ο προπονητής απάντησε: «Βέβαια, βέβαια, ερχόταν μία φορά την εβδομάδα, μία φορά ανά δύο εβδομάδες σ’ εμάς, όποτε μπορούσε για να τον βοηθήσουμε στην ουσία. Απλά εκείνη την ημέρα δεν υπήρχαν άτομα, επειδή ήταν πρωί, οπότε μπήκε κι έκανε μαζί με όλο το γκρουπ χαλαρά».

Όπως υποστήριξε ο προπονητής, ο αθλητής δεν ανέφερε κάτι πριν πάει να πλυθεί.

«Εμένα προσωπικά δεν μου είπε γιατί στη γωνία πάντα είχε τον μπαμπά του. Δεν κατάλαβα. Απ’ ότι έμαθα τους είπε ότι πάει τουαλέτα να πλυθεί και ότι θα ερχόταν νομίζω να συνεχίσει την προπόνησή του. Φώναξε ένα παιδί, ένας συναθλητής που ήταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα, δεν προπονιόταν. Αμέσως με το που πήγα είχε προλάβει ο μπαμπάς του, τον είχε στα χέρια του κι εγώ προσπαθήσαμε να του παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες» κατέληξε ο προπονητής του Βασίλη Τόπαλου.

Πηγή enikos


Σχόλια