Ράδιο Βήτα

Πάτρα: Ψάχνουν τον ρόλο του «Στέλιου» της 17Ν

 

Οι φωτογραφίες από τα ευρήματα των αστυνομικών και όσων κατασχέθηκαν από τα σπίτια των επτά συλληφθέντων (έξι άνδρες και μία γυναίκα) στην Πάτρα είναι ενδεικτικές για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Ανάμεσα στους επτά συλληφθέντες βρίσκεται και ο γιος ενός καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη. Όπως έγινε γνωστό χθες πρόκειται για τον γιο του «Στέλιου» (Κ.Κ.) της 17 Νοέμβρη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες,οι αστυνομικοί ψάχνουν τον ρόλο που είχε ο επονομαζόμενος “Στέλιος” της 17Ν. Επειδή οι 7 συλληφθέντες συμμετείχαν σε επεισόδια στην Πάτρα, εξετάζεται αν συμμετείχε και εκείνος μαζί τους στο παρελθόν ή αν είχε κάποιον καθοδηγητικό ρόλο.

Ο γιος του καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη, είχε συλληφθεί δύο φορές στο παρελθόν. Η πρώτη ήταν τον Αύγουστο του 2019 για οπλοκατοχή (για κροτίδες κτλ) και η δεύτερη τον Ιανουάριο του 2021 για επεισόδια σε πορείες για τον covid.

Φωτογραφίες από όσα κατασχέθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων

Εκτός από τα 18 κιλά κάνναβης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και βιβλία με θέμα τον επαναστατικό αγώνα και τον αναρχισμό. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» δείχνουν μέχρι και τον ειδικό σωλήνα για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο εκ των συλληφθέντων φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε σειρά ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών και των ΕΛΤΑ, αλλά και σε σούπερ μάρκετ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Περούκες, ασύρματοι και ναρκωτικά

Στις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά, περίπου 250 γραμμάρια του ισχυρού εκρηκτικού C4 και ένας πυροκροτητής, υλικά μεταμφιέσεως και 2.150 ευρώ.

Εντοπίστηκαν και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι θα αποσταλούν για ανάλυση του περιεχομένου τους στη διεύθυνση εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και ασύρματοι μέσω των οποίων φέρονται να άκουγαν τη συχνότητα της Αστυνομίας. Οι συλληφθέντες -Έλληνες όλοι- είχαν πραγματοποιήσει χτυπήματα σε αστυνομικούς στόχους πρόσφατα στην Πάτρα, έκλεβαν μηχανές και πήγαιναν με αυτές για τις ληστείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι συνεργάσιμοι, ενώ με dna έχει ταυτοποιηθεί από ληστεία ένα άτομο.

Πηγή enikosΣχόλια