Ράδιο Βήτα

Καπραβέλος: «Πιθανό σενάριο τα 200.000 κρούσματα γρίπης την ημέρα»

 

«Καμπανάκι» από τους γιατρούς αναφορικά με την έξαρση των κρουσμάτων εποχικής γρίπης, με τον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκο Καπραβέλο, να κάνει λόγο για την πιθανότητα να υπάρξουν ακόμη και 200.000 νέα κρούσματα ημερησίως.

Ο κ. Καπραβέλος μίλησε στο Mega για τις εν λόγω προβλέψεις για την πορεία της γρίπης, που από κοινού με την έξαρση και των κρουσμάτων κορονοϊού, δημιουργεί ένα «κοκτέιλ ιογενών λοιμώξεων».

«Τα μαθηματικά μοντέλα τα σέβομαι γιατί βασίζονται σε πραγματικές ενδείξεις. Επειδή το πέρασε και Ευρώπη, δεν είναι μακριά αυτό και από την Ελλάδα. Η Αγγλία «γονάτισε» στις αρχές του Δεκεμβρίου με μία έκρηξη των ιογενών λοιμώξεων», σημείωσε απαντώντας στην ερώτηση για την πιθανότητα να υπάρξουν 200.000 κρούσματα ημερησίως και στη χώρα μας.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει εκ νέου ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, ενώ τόνισε ότι ο πλανήτης έχει «κενό ανοσίας», διότι μετά τις καραντίνες ο πληθυσμός δεν ήρθε σε επαφή με τις ιογενείς λοιμώξεις που υπήρχαν.

Πηγή documentonews


Σχόλια