Ράδιο Βήτα

Προειδοποίηση Τζανάκη: Πιθανότητα για 500.000 κρούσματα γρίπης την εβδομάδα χωρίς ατομικά μέτρα προστασίας

 

Η ταυτόχρονη εξάπλωση της εποχικής γρίπης και του κορονοϊού προβληματίζει τους γιατρούς, με τον καθηγητή Πνευμονολογίας και διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκο Τζανάκη, να χτυπά «καμπανάκι» για τις προσεχείς εβδομάδες, εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες για την τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας.

«Θα ήταν ευχής έργον, όλα αυτά να αποτελέσουν μια πραγματικότητα την οποία δεν αποτελούν. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται με πρόστιμο και δεν αποδίδουν στη δημόσια υγεία. Αυτό το οποίο αποδίδει όμως είναι η εθελοντική, πειθαρχημένη συμμετοχή όλων μας στις υποδείξεις των υπεύθυνων φορέων. Αυτό είναι που κατά τη γνώμη μου είναι το κρίσιμο το οποίο πρέπει να κάνουμε», σημείωσε ο κ. Τζανάκης στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6.

«Αλλιώς θα φτάσουμε στα επίπεδα που είμαστε σήμερα, που είμαστε στην αρχή μιας πανοραμικής καμπύλης που θα εξελιχθεί πολύ άσχημα, που ενδεχομένως θα έχουμε πάνω από 500.000 κρούσματα γριπωδών συνδρόμων την εβδομάδα, που σημαίνει ότι μέσα σε ένα μήνα κατά πάσα πιθανότητα ή σε δύο μήνες, το 50% των Ελλήνων θα έχει περάσει μία ή δύο από αυτές τις ιώσεις» επεσήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Παράλληλα, ο Νίκος Τζανάκης ανέφερε ότι δεν θεωρεί παράγοντα έξαρσης των ιώσεων την έλλειψη φαρμάκων. «Τα φάρμακα τα οποία λείπουν είναι συμπωματικά φάρμακα, καταπολεμούν δηλαδή τα συμπτώματα, δεν είναι φάρμακα αιτιολογικής θεραπείας όπως είναι τα αντιικά ή τα εμβόλια», συμπλήρωσε.

Πηγή documentonews


Σχόλια