Ράδιο Βήτα

Πάτρα: Ενός λεπτού σιγή στο χειρουργείο πριν την αφαίρεση των οργάνων του 6χρονου Θωμά

 

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στη χειρουργική του νοσοκομείου Πατρών, στη 1.30 τα ξημερώματα.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που μετέδωσε η ΕΡΤ, γιατροί από την Ελλάδα και την Ιταλία -οι οποίοι συμμετείχαν στο χειρουργείο αφαίρεσης οργάνων του 6χρονου Θωμά– κράτησαν ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν τη μνήμη του παιδιού και τους γονείς του που πήραν αυτή τη γενναία απόφαση.

Το χειρουργείο διήρκησε σχεδόν 12 ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες η καρδιά του παιδιού θα δοθεί σε ένα κοριτσάκι 6 ετών στο Τορίνο το οποίο ζούσε με μηχανική υποστήριξη, οι πνεύμονες του σε ένα 11χρονο αγόρι στο Μπέργκαμο και το ήπαρ του σε ένα βρέφος μόλις 5 μηνών και σε ένα ασθενή στη Ρώμη.

Όσο για τους κερατοειδείς και τους νεφρούς που θα δοθούν σε ασθενείς στην Ελλάδα θα ακολουθήσει δεύτερο χειρουργείο το επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά της η μητέρα του 6χρονου Θωμά ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στους γιατρούς. «Να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά και να πραγματοποιήσει τα όνειρα και του Θωμά και του παιδιού που θα τη λάβει», ανέφερε.

Το απόγευμα το τελευταίο «αντίο»

Οι γονείς του άτυχου παιδιού, που δώρισαν τα όργανά του για να σωθούν άλλα παιδάκια, ζήτησαν αντί για κατάθεση στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά και δωρεά απινιδωτών στα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 4:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Γρεβενών.

Πηγή topontiki


Σχόλια