Ράδιο Βήτα

«Καλή χρονιά» με πυροτεχνήματα «είπαν» Αθήνα, Πειραιάς και Θεσσαλονίκη

 

«Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά και του χωρισμού ο πόνος ας κοιμάται στην καρδιά… Καλή χρονιά, χαρούμενη η χρυσή Πρωτοχρονιά!» τραγούδησε η Αθήνα στην ανατολή του 2023, στην πλατεία Συντάγματος, όπου ο Δήμος Αθηναίων προγραμμάτισε μια ξεχωριστή γιορτή για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας.

Πολυάριθμα, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον αθηναϊκό ουρανό πάνω από την Ακρόπολη, τη Βουλή και το Σύνταγμα, δημιουργώντας ένα πραγματικά φαντασμαγορικό θέαμα. Από νωρίς ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής, συνοδεία 10μελούς ορχήστρας δεξιοτεχνών μουσικών και σολίστ, με τραγούδια και μελωδίες που αγαπήθηκαν από όλους, καλωσόρισαν τη νέα χρονιά. Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά από την ΕΡΤ, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων.

Λίγα λεπτά πριν από την αλλαγή του νέου χρόνου ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης ανέβηκε στη σκηνή, όπου όλοι μέτρησαν αντίστροφα, μέχρι το πρώτο δευτερόλεπτο του 2023.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πολυπληθή παρουσία και εξέφρασε τη χαρά του που «ανταμώνουμε ξανά». Επίσης, ευχήθηκε να «είμαστε όλοι καλά», και το 2023 όχι μόνο να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε το 2022, αλλά, γιατί όχι, να μας επιφυλάξει και πολλές όμορφες εκπλήξεις. Καταλήγοντας το μήνυμά του, είπε να «βλέπουμε κόσμο με χαμόγελα, όπως αυτά που βλέπουμε τώρα» και τραγούδησε «Καλή Χρονιά, Καλή Χρονιά, Χαρούμενη Χρυσή Πρωτοχρονιά».

Το πάρτι, με μουσική και πολύ χορό, θα συνεχιστεί στη στοά της Βαρβακείου, όπου ο Δήμος Αθηναίων με τους πιο σημαντικούς dj της Αθήνας δημιουργήσαν ένα ανοικτό πάρτι που θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Υπερθέαμα στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε το νέο έτος με ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων και ένα μεγάλο πάρτι στην πλατεία Αριστοτέλους.

Επί έξι λεπτά τα πυροτεχνήματα φώτιζαν τον ουρανό της πόλης δημιουργώντας ένα μοναδικό υπερθέαμα χρωμάτων και σχεδίων.

Η ρίψη έγινε από θαλάσσης και το σόου -χορηγία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ)- συνοδεύτηκε από επιλεγμένα κομμάτια κλασικής μουσικής.

«Όποια πληγή άνοιξε η χρονιά που φεύγει να την κλείσει το νέο έτος. Το 2023 να φέρει χαρές, επιτυχίες, υγεία, ειρήνη, αλληλεγγύη. Κανένας να μη μείνει μόνος. Στην πόλη μας, που όλοι μαζί καταφέραμε να φωτίσουμε, να στολίσουμε, να κάνουμε τόσο όμορφη, να προσφέρει επιτυχίες. Να είναι μια πόλη ονομαστή. Αυτές οι όμορφες εικόνες της Θεσσαλονίκης να ταξιδεύουν παντού και πολλοί από όλον τον κόσμο να έρχονται να επισκέπτονται αυτόν τον υπέροχο τόπο, τη Θεσσαλονίκη που αγαπάμε. Κάθε καλό για την πόλη μας, κάθε καλό για καθέναν από εσάς», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μαζί με τους Θεσσαλονικείς, το 2023 υποδέχθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και πολλοί τουρίστες που βρέθηκαν στην πόλη για τις ημέρες των εορτών.

Με φωτισμένο «Πύργο» καλωσόρισε τη νέα χρονιά ο Πειραιάς

Υπό τους ήχους των καραβιών και με τον ουρανό να φωτίζεται από πυροτεχνήματα γιόρτασε την έλευση του 2023 και ο Πειραιάς, με τον φωτισμένο «Πύργο» του να κάνει τη διαφορά.


Πηγή topontiki
Σχόλια