Ράδιο Βήτα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Διακοπή της δίκης για την Τετάρτη

 

Στις 11 Ιανουαρίου 2023 θα συνεχιστεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, με την πρόεδρο της έδρας να διευκρινίζει ότι το δικαστήριο θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, καθώς στις 9 το πρωί της ίδιας μέρας έχει κληθεί σε απολογία από την 35η ανακρίτρια για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της Μαλένας και Ίριδας.

Ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας αντέδρασε λέγοντας ότι είναι αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί η απολογία. «Μόνο το υπόμνημα είναι 120 σελίδες!», ανέφερε στην πρόεδρο, η οποία απάντησε πως εάν υπάρξει πρόβλημα το δικαστήριο θα ξαναδιακόψει.

Η έδρα συγκροτήθηκε και αποτελείται από τρεις γυναίκες τακτικούς δικαστές ενώ από την κληρωτίδα βγήκαν τα ονόματα τεσσάρων ενόρκων. Κληρώθηκαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες ένορκοι, οι οποίοι μαζί με την πρόεδρο και τις δύο συνέδρους θα κρίνουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στη συνέχεια η πρόεδρος φώναξε τη Ρούλα Πισπιρίγκου, τη ρώτησε για τα στοιχεία της ταυτότητάς της και την ενημέρωσε ότι μπορεί να παρεμβαίνει στη διαδικασία και να απευθύνει ερωτήσεις στους μάρτυρες.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε όρθια και με δάκρυα στα μάτια την εισαγγελέα να διαβάζει το κατηγορητήριο που αφορά στην δολοφονία και την απόπειρα σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της με θανατηφόρα δόση κεταμίνης.

Ο Μάνος Δασκαλάκης όλη αυτή την ώρα είχε το βλέμμα του σταθερά μπροστά χωρίς να κοιτάξει ούτε για μια φορά την μητέρα των τριών παιδιών του η οποία κατηγορείται ότι τα δολοφόνησε.

Ακόμη στο δικαστήριο εκφωνήθηκαν τα ονόματα 52 μαρτύρων, αρκετοί εκ των οποίων απουσίαζαν. Η πλευρά της υπεράσπισης έχει προαναγγείλει ότι θα προτείνει είκοσι μάρτυρες υπεράσπισης, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και πολλοί ιατροδικαστές.

Πηγή eleftherostypos


Σχόλια