Ράδιο Βήτα

Ντουμάνιασε ο Βόλος το βράδυ της Κυριακής!

 

Στην  κυριολεξία, ντουμάνιασε ο Βόλος το βράδυ της Κυριακής, αφού σύμφωνα με τους μετρητές της ερευνητικής ομάδας GreenYourAir του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έδειχναν τα μικροσωματίδια να είναι στα ύψη, κυρίως από τις 6 το απόγευμα που κινούνταν συνεχώς πάνω από τα 150μg/μ3, όταν το όριο είναι μόλις 25μg/m3. Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη ακόμη και η αναπνοή στους εξωτερικούς χώρους, ενώ δέκα λεπτά πριν τις 11 το βράδυ ξεπέρασε η καταγραφή τα 190μg/μ3.

Υπενθυμίζεται, ότι στο κόκκινο έφτασαν τα αιωρούμενα σωματίδια την πρώτη ημέρα του χρόνου, κάνοντας Βολιώτες και επισκέπτες να μην μπορούν ούτε να αναπνεύσουν. Μάλιστα 11 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, οι 12 μετρητές της ερευνητικής ομάδας GreenYourAir του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έδειχναν τα μικροσωματίδια να είναι στα ύψη, με τον μέσο όρο να φτάνει τα 156,67μg/μ3, όταν το όριο είναι μόλις 25μg/m3.

Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας τα μικροσωματίδια ήταν κατά πολύ πάνω πάνω από το όριο, ενώ η αίσθηση και η μυρωδιά του καπνού ήταν διάχυτη στην πόλη. Τα τζάκια «πήραν φωτιά» εκτοξεύοντας τις τιμές των μικροσωματιδίων.

Πηγή magnesianews


Σχόλια