Ράδιο Βήτα

Ήρθε για διακοπές στο Βόλο, του τελείωσαν τα χρήματα και έκανε κλοπές για να τις συνεχίσει!

 

Στα ίδια επίπεδα με όσο είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, παρέμεινε η ποινή ενός 37χρονου από την Αλγερία, για κλοπές ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, στη δίκη που έγινε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κατ’ έφεση.

Ο κατηγορούμενος που είναι κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, δήλωνε στις αρχές οκτώ ονοματεπώνυμα, πέντε μικρά ονόματα έξι πατρώνυμα, τέσσερις διαφορετικές χρονολογίες γέννησης και ότι ήταν υπήκοος τεσσάρων χωρών, δύο ευρωπαϊκών, μιας ασιατικής και μιας αφρικανικής. Ο 37χρονος, που δήλωνε πως έχει γεννηθεί το 1980, το 1983, το 1985 και το 1987, πότε στην Παλαιστίνη, πότε στη Γαλλία, πότε στο Βέλγιο και πότε στην Αλγερία, είχε συλληφθεί και φυλακιστεί στις φυλακές Χανίων, με εντάλματα της ανακρίτριας Αθήνας για δεκάδες κλοπές που είχε κάνει στην Αττική, ενώ τον Αύγουστο του 2017 είχε δράσει και στον Βόλο, όπου είχε διαρρήξει ή αποπειράθηκε να διαρρήξει 13 αυτοκίνητα.

Ο αλλοδαπός, πήρε άδεια από τη φυλακή, ήρθε για διακοπές στον Βόλο, με τη σύντροφό του, του τελείωσαν τα χρήματα και άρχισε να κάνει κλοπές αυτοκινήτων.
Οι 13 κλοπές και απόπειρες είχαν γίνει από 8 ως 12 Αυγούστου 2017 και ο αλλοδαπός, έσπαζε τα πλαϊνά μικρά τζάμια των αυτοκινήτων και έκλεβε ότι εύρισκε στο εσωτερικό τους. Από τα αυτοκίνητα που διέρρηξε, σε μια μόνο περίπτωση βρήκε χρήματα, σε Ι.Χ. γυναίκας, καθώς σε τσάντα υπήρχαν 600 € και προσωπικά αντικείμενα αδιευκρίνιστης αξίας.

Οι κλοπές γινόταν διάφορες ώρες της ημέρας, από το πρωί ως το βράδυ, ενώ ο κατηγορούμενος είπε απολογούμενος ότι έκανε τρεις κλοπές και όχι 13 για τις οποίες των κατηγορούν, ήταν με την κοπέλα του, πήρε άδεια από τη φυλακή στην Κρήτη, είχε 250 € που τελείωσαν γρήγορα, πλήρωσε το ξενοδοχείο και έκανε τις κλοπές για να εξασφαλίσει το φαγητό.

Χθες στο Δικαστήριο κατέθεσε ότι ήρθε για 2-3 μέρες στον Βόλο για διακοπές, του τελείωσαν τα χρήματα και έκανε τις κλοπές για να συνεχίσει τις διακοπές του…
Τελικά, ο αλλοδαπός καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση χωρίς μετατροπή και αναστολή και μεταφέρθηκε ξανά στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εκτίει ποινή φυλάκισης για περιπτώσεις κλοπής.

Πηγή magnesianews

 


Σχόλια