Ράδιο Βήτα

Παραιτήθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας

 

Την παραίτησή του υπέβαλε ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας, με επιστολή του στον Κώστα Τασούλα.

Ο Θέμης Χειμάρας δεν θα κρατήσει ούτε την κοινοβουλευτική του έδρα, καθώς παραιτήθηκε συνολικά από βουλευτής, μετά το δημοσίευμα που τον ήθελε να έχει έχει συνάψει εκατοντάδες συμβάσεις προμηθειών με μία σειρά από δήμους της Περιφέρειάς του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για νέα περίπτωση Πατση και για «πλιάτσικο χωρίς ντροπή» ζητώντας από τον Κυριάκο Μητοτάκη να διαγράψει τον βουλευτή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Θέμη Χειμάρα ασκήθηκαν πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου να παραιτηθεί.

Σημειώνεται ότι πρώτη επιλαχούσα είναι η κ. Ελένη Μακρή, η οποία διετέλεσε βουλευτής Φθιώτιδας με τη ΝΔ την περίοδο 2012-2015.

«Ακούσια παράλειψη, παραδίδω την έδρα»

Στην επιστολή του ο πρώην βουλευτής κάνει λόγο για «ακούσια παράλειψή του» ενώ δηλώνει ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί.

Αναλυτικά η επιστολή του Θέμη Χειμάρα:

«Στις εκλογές του 2019, οι πολίτες της Φθιώτιδας μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Βουλευτή, για να εργαστώ για τον τόπο μου, να υπηρετήσω την χώρα μου και να ενισχύσω την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, για την δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας.

Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα.

Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω.

Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη και ζητώ συγνώμη από όσους άθελά μου στενοχώρησα.

Δηλώνω ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Φθιώτιδα ισχυρή».

Πηγή topontiki

 

Σχόλια