Ράδιο Βήτα

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας χρωστά απαντήσεις στον ελληνικό λαό μετά την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα

 

Απαντήσεις σχετικά με όσα κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο η ιδιαιτέρα γραμματέας του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμαντή, ζητά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Χθες η ιδιαιτέρα γραμματέας του επιχειρηματία κατέθεσε ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)». Όπως είπε η Ευθαλία Διαμαντή, χρήματα δινόντουσαν και σε δημοσιογράφους, όπως και σε άλλα πρόσωπα, τα οποία σχεδίαζαν την λειτουργία του καναλιού και της εφημερίδας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ζητά απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει «μετά από όσα φοβερά κατέθεσε ενόρκως η κ. Διαμαντή για τις διαδρομές μαύρου χρήματος μεταξύ των κυρίων Νίκου Παππά, Χρήστου Καλογρίτσα και Άρτεμη Αρτεμίου, με σκοπό τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογραφικών βραχιόνων του, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ο κ. Τσίπρας προσωπικά χρωστάει σαφείς απαντήσεις στον ελληνικό λαό.

Απαντήσεις για όλα αυτά που επί χρόνια υποκριτικά αρνιόταν πως είχαν συμβεί.

Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τις δραστηριότητες του κ. Παππά, του στενότερου και παλιότερου συνεργάτη του;

Γιατι εξακολουθεί να τον στηρίζει και να τον καλύπτει πολιτικά;

Πόσες σακούλες και με τι ποσά κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ;

Αντι να κάνουν κηρύγματα ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να απαντήσουν σε αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα».

«Εφευγαν τσάντες με χρήματα για το κόμμα»

Για «τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα για βοήθεια προς το κόμμα», έκανε λόγο η γραμματέας του, Θάλεια Διαμαντή, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, με κατηγορουμένους τους Νίκο Παππά και Χρήστο Καλογρίτσα.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως «ζήτησαν από τον κ. Καλογρίτσα να βοηθήσει το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού, που θα ήταν ένα κανάλι του κόμματος στο οποίο κουμάντο θα έκαναν ο κ. Παππάς και το κόμμα».

Σύμφωνα με την κυρία Διαμαντή, ο επιχειρηματίας δέχθηκε να βοηθήσει την «ομάδα  Παππά», επικεφαλής της οποίας ήταν ο τότε πρώην υπουργός Επικρατείας, για ένα κανάλι του κόμματος. «Ουσιαστικά από τον κ. Καλογρίτσα ζήτησαν να “δανείσει” το όνομά του για τη σύσταση του καναλιού», πρόσθεσε.

Πέραν της χαρακτηριστικής αναφοράς της μάρτυρος για «φακέλους και τσάντες με χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα», την οποία επανέλαβε αρκετές φορές κατά της κατάθεσής της, σημείωσε ότι χρήματα δίνονταν και σε δημοσιογράφους και σε άλλα πρόσωπα τα οποία σχεδίαζαν τη λειτουργία του καναλιού και της εφημερίδας που παράλληλα θα εκδιδόταν.

Η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα ανέφερε ότι ο κ. Παππάς επισκεπτόταν τον επιχειρηματία κάθε μέρα, μερικές φορές και δύο φορές την ημέρα. «Πριν πάει ο κ. Παππάς στο Μαξίμου ερχόταν στα γραφεία της εταιρίας τού κ. Καλογρίτσα, συζητούσαν για καμιά ώρα περίπου και έφευγε, ενώ αρκετές φορές ο κ. Καλογρίτσας πήγαινε στο Μαξίμου και εκεί έβλεπε τον κ. Παππά και άλλους».

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε, μετά από αίτημα των δικηγόρων του Χρ. Καλογρίτσα, να κληθούν να καταθέσουν στις 20 Ιανουαρίου οι αδελφοί Χούρι, από την κατασκευαστική εταιρία CCC, η οποία κατά τον Χρ. Καλογρίτσα του είχε δώσει τα 3 εκατομμύρια για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, υπό την οργάνωση του Ν. Παππά.

ΠΑΠΠΑΣ ΠΡΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

«Αρτέμη, πες στον Καλογρίτσα ότι τα χρήματα θα έρθουν»

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, για τον οποίο υποστήριξε ότι «πριν την καταβολή της 1ης δόσης, υποσχόταν ότι χρήματα υπάρχουν σε Κύπρο και Ελβετία και έρχονται, αλλά τελικά εγκατέλειψαν τον κ. Καλογρίτσα».

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «μέσα στο γραφείο του επιχειρηματία ο κ. Παππάς είπε στον κ. Αρτεμίου: “Αρτέμη, πες στον Καλογρίτσα ότι τα χρήματα θα έρθουν”».

Η μάρτυρας ανέφερε ακόμη ότι άνθρωπος του κόμματος μέσα στο γραφείο του επιχειρηματία τού είπε: «Χρήστο, κόμμα χωρίς χρήμα δεν γίνεται», ενώ διευκρίνισε ότι ο κ. Αρτεμίου «προέκυψε τον Σεπτέμβριο του 2016 και έλεγε ότι θέλει να βοηθήσει οικονομικά για το θέμα της δημιουργίας καναλιού».

Ακόμη, ανέφερε ότι ο κ. Αρτεμίου ερχόμενος από την Κύπρο είχε τσάντες με χρήματα, κάτι που γνωρίζει καθώς ζητούσε και του έστελνε ο κ. Καλογρίτσας αυτοκίνητο για να τον παραλάβει από το αεροδρόμιο.

Σε δήλωσή τους, οι δικηγόροι του Χρ. Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Αγγελος Καραχάλιος, ανέφεραν ότι «είναι πια σύνολο βασικών μαρτύρων που έως τώρα έχουν καταθέσει και από μαρτυρίες τους προκύπτει σαφέστατα η παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του κυρίου Παππά».

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ Ν. ΠΑΠΠΑ: «Ατεκμηρίωτες πληροφορίες»

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, Θεόδωρος Μαντάς και Ευάγγελος Γεωργακόπουλος, ανέφεραν ότι «με αδιαμφισβήτητο δεδομένο τη σχέση εξαρτημένης εργασίας της κυρίας Διαμαντή από τον κ. Καλογρίτσα και πιθανό τον επηρεασμό της από τον εργοδότη της, στη συνεδρίαση δεν προέκυψε τίποτα νεότερο. Αυτά που κυριάρχησαν ήταν οι προσωπικές κρίσεις, οι ατεκμηρίωτες “πληροφορίες” και κάποια ευφυολογήματα για τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων». Προσθέτουν, δε, πως η μάρτυρας «παραδέχθηκε ότι οι αναφορές της είναι αποτέλεσμα της “κρίσης” της και της ενημέρωσης που είχε από μια… μισάνοιχτη πόρτα», καθώς και ότι «κατέθεσε πως ο εργοδότης της “ήθελε” να δημιουργήσει και να ηγηθεί τηλεοπτικού σταθμού, και επένδυσε “πάρα πολλά χρήματα, επταψήφιο ποσό” στη συμμετοχή του γιου του στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και στη δημιουργία και απασχόληση δημοσιογραφικής ομάδας». Επιβεβαίωσε, δηλαδή, ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν έβαλε απλά και μόνο το όνομά του στη διεκδίκηση μιας τηλεοπτικής άδειας, ότι δεν ήταν ένας «μπροστινός», αφού επένδυε οικονομικά και έλεγχε την προετοιμασία και τη συμμετοχή της οικογένειάς του στο διαγωνισμό.

Πηγή eleftherostypos

 


Σχόλια