Ράδιο Βήτα

Φόρεσαν ξανά ποδιά οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί του Νοσοκομείου Βόλου

 

Από την Πρωτοχρονιά κατέφθασαν δειλά οι πρώτοι υγειονομικοί, που δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού , στο Νοσοκομείο Βόλου. Σημειώνεται πως πρόκειται για λίγους, πέντε- έξι γιατρούς και πάνω από 40 νοσηλευτές και λοιπούς εργαζόμενους. Ωστόσο, ακόμη δεν είχαν ενημερωθεί για την Κοινή Υπουργική Απόφαση και δεν είχε σταλεί, όπως σημείωναν, επίσημο έγγραφο που να τους καλύπτει για να ξεκινήσουν εργασία.

Παρόλα αυτά έγινε γνωστό πως η ΚΥΑ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 31/12/2022 και τυπικά οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95 ή ΚΝ95), με διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη. Το εν λόγω προσωπικό προσκομίζει υποχρεωτικά το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου στον Προϊστάμενο της δομής που εργάζεται.

Ακόμη, όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δομών δεν παρέχει τις υπηρεσίες του σε κλινικές κλειστής νοσηλείας όπως Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Μονάδες Ογκολογικές και Μονάδες Νεογνών, ενώ η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων κάθε δομής υγείας δύναται να εξειδικεύει τις κλινικές κλειστής νοσηλείας και να αποφασίζει σε ποιες επιπλέον Μονάδες της δομής το εν λόγω προσωπικό δεν παρέχει τις υπηρεσίες του.

Τέλος, ο Προϊστάμενος κάθε δομής υγείας οφείλει να υποβάλει στη Διοίκηση της δομής που προΐσταται, κάθε εβδομάδα, έκθεση περί τήρησης ή μη των ως άνω μέτρων για το ανεμβολίαστο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πηγή magnesianews


Σχόλια