Ράδιο Βήτα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Επεισοδιακή η απολογία της – Αρνείται τα πάντα

 Σε δύο μέτωπα εξελίχθηκε χθες η σοκαριστική υπόθεση της Πάτρας, με την κατηγορουμένη Ρούλα Πισπιρίγκου να οδηγείται ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθεί για τις υποθέσεις των δύο νεότερων παιδιών της που φέρεται να δολοφόνησε.

Παράλληλα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου δικάζεται η φερόμενη ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, συνεδρίασε για δεύτερη φορά, περιμένοντας… μάταια να ολοκληρωθεί η απολογία της στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μετήχθη στα δικαστήρια από τις φυλακές Κορυδαλλού γύρω στις 8.30 το πρωί, με τον δικηγόρο της Αλέξη Κούγια σε δηλώσεις του να καταφέρεται εναντίον δημοσιογράφων και ιατροδικαστών που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση. Ειδική αναφορά έκανε στην ειδική σύμβουλο της ανακριτικής διαδικασίας και καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου, ζητώντας να επιτρέψει την άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου, για να φανούν οι επικοινωνίες που είχε με συναδέλφους της ιατροδικαστές που επίσης γνωμάτευσαν στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης.

Μία μέρα νωρίτερα, έντονη ήταν η αντιπαράθεσή του με τον ιατροδικαστή Νικόλαο Καρακούκη, με τον οποίο αντάλλαξαν ανακοινώσεις.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη. Είμαι σίγουρος ότι θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο. Το σημαντικότερο είναι όλοι να καταλάβουν ότι η ελευθερία είναι το σημαντικότερο αγαθό. Ο κρατούμενος στις φυλακές πεθαίνει κάθε μέρα», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, προσθέτοντας πως «όσες επιθέσεις και αν γίνονται εναντίον μου, δεν πρόκειται να μην κάνω το καθήκον μου και να βοηθήσω την κατηγορουμένη. Η Δικαιοσύνη είναι αυτή που απαντά σε όλα. Αυτό που με ενοχλεί είναι οι άσχετοι άνθρωποι, άσχετοι επειδή δεν γνωρίζουν τον Ποινικό Κώδικα. Θα πρέπει να προσέχουν αυτά που λένε, γιατί αντικείμενο της έρευνας είναι μία ανθρώπινη ζωή, αλλά και η προσωπική ελευθερία της κατηγορουμένης».

Όπως ανέφερε ο συνήγορος, παρέδωσε στην ανακρίτρια ένα απολογητικό υπόμνημα 125 σελίδων, στο οποίο η κατηγορουμένη αντέκρουε τις σε βάρος της κατηγορίες.

Πηγή eleftherostyposΣχόλια