Ράδιο Βήτα

Θέμης Χειμάρας: Έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα για τον πρώην βουλευτή

 

Προκαταρκτική εξέταση για τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θέμη Χειμάρα, παρήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μαριδάκη.

Σκοπός της εισαγγελικής έρευνας είναι αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία, καθώς και κάθε άλλο αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα από τον παραιτηθέντα βουλευτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο οικονομικός εισαγγελέας με την παραγγελία του ζητά να ερευνηθούν όλες οι συμβάσεις των εταιρειών στις οποίες φέρεται να συμμετείχε και δήλωνε στο πόθεν έσχες του ο κ. Χειμάρας, από τις 17 Ιουλίου του 2019 και μετά.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξακριβωθεί εάν υπάρχουν συμβάσεις κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος, με το Δημόσιο, ΟΤΑ και οποιοδήποτε φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θέμης Χειμάρας παραιτήθηκε από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή δημοσίευμα το οποίο ανέφερε ότι ο ίδιος λάμβανε μέσω εταιρείας του αναθέσεις από το Δημόσιο.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Χειμάρας ανέφερε πως «έφερε σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετεί» εξαιτίας των ζητημάτων που αναδείχθηκαν τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική του δραστηριότητα. 

«Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους», επισημαίνει ο ίδιος.

Πηγή kathimerini


Σχόλια