Ράδιο Βήτα

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ θέλουν να καταστρέψουν τη Ρωσία όπως ο Χίτλερ τους Εβραίους

 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τετάρτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν έναν συνασπισμό με  ευρωπαϊκές χώρες για να λύσουν «το ρωσικό ζήτημα» με τον ίδιο τρόπο που ο Αδόλφος Χίτλερ αναζήτησε μια «τελική λύση» για την εξάλειψη των Εβραίων της Ευρώπης.

Ο κ. Λαβρόφ, ο οποίος προκάλεσε διεθνή οργή πέρυσι με σχόλια για τον Χίτλερ, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί την ίδια τακτική με τον Ναπολέοντα και τους Ναζί στην προσπάθεια να υποτάξει την Ευρώπη για να καταστρέψει τη Ρωσία.

Χρησιμοποιώντας την Ουκρανία ως εκπρόσωπό της, ισχυρίστηκε, «διεξάγει πόλεμο εναντίον της χώρας μας με το ίδιο καθήκον: την “τελική λύση” του ρωσικού ζητήματος».

«Ακριβώς όπως ο Χίτλερ ήθελε μια “τελική λύση” στο εβραϊκό ζήτημα, τώρα, αν διαβάσετε δυτικούς πολιτικούς… λένε ξεκάθαρα ότι η Ρωσία πρέπει να υποστεί μια στρατηγική ήττα», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Η «Τελική Λύση» ήταν το σχέδιο του Ολοκαυτώματος του Χίτλερ, το οποίο οδήγησε στη συστηματική δολοφονία 6 εκατομμυρίων Εβραίων, καθώς και μελών άλλων μειονοτήτων.

Ο κ. Λαβρόφ έχει προκαλέσει οργή στο παρελθόν με σχόλια για τον Χίτλερ. Τον περασμένο Μάιο είπε ότι ο ηγέτης των Ναζί είχε «εβραϊκό αίμα», προκαλώντας οργισμένες διαμαρτυρίες από το Ισραήλ.

Επιπλέον ο κ. Λαβρόφ ότι η Ρωσία θα λάβει «στρατιωτικά και τεχνικά μέτρα» εφόσον ενταχθούν στο ΝΑΤΟ η Σουηδία και η Φινλανδία.

«Πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα από την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας και αν γίνει, τότε θα λάβουμε τα κατάλληλα στρατιωτικο-τεχνικά μέτρα στη δική μας πλευρά των συνόρων», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή kathimerini


Σχόλια