Ράδιο Βήτα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Μέχρι το Μοναστηράκι η ουρά

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία έφτασε νωρίς το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ορισμένοι εκ των οποίων έφτασαν και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, στέκονται για να «αποχαιρετήσουν» τον τέως βασιλιά, το φέρετρο του οποίου τυλιγμένο με την ελληνική σημαία βρίσκεται στο παρεκκλήσι από τις 05:45 το πρωί.

Πολλοί είναι εκείνοι που κρατούν φωτογραφίες του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που έχει ποζάρει μόνος του ή με την σύζυγό του, Άννα Μαρία, σημαίες και λουλούδια.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα ενός ηλικιωμένου κυρίου, ο οποίος συγκινημένος κρατά στο χέρι του φωτογραφία του τέως βασιλιά πάνω σε άλογο. Ορισμένοι δε, πέταξαν και τρικάκια όπου αναγραφόταν: «Αθάνατος, Βασιλεύς Κωνσταντίνος». Παρευρισκόμενοι έψαλαν επίσης κάποια στιγμή και τον Εθνικό Ύμνο.

Το λαϊκό προσκύνημα άρχισε στις 6:00 και θα συνεχιστεί έως τις 11:00, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και δώδεκα Μητροπολιτών από ολόκληρη  την Ελλάδα – μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής μέχρι και την ταφή στο Τατόι θα είναι δρακόντεια. Χίλιοι αστυνομικοί είναι επί ποδός, ενώ έχει «σφραγιστεί» μέχρι και ο εναέριος χώρος για την πτήση drones με NOTAM.

Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι θα αρχίσουν να καταφτάνουν οι επίσημοι στη Μητρόπολη Αθηνών για την Εξόδιο Ακολουθία. Μέλη βασιλικών οικογενειών, πολιτικοί κ.α. θα δώσουν το «παρών», ενώ από την Κυριακή βρίσκονται στην Αθήνα πολλοί εστεμμένοι που έχουν καταλύσει στα ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος.

Η διαδρομή προς το Τατόι

Η εξόδιος ακολουθία αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στη 1 το μεσημέρι, όταν και θα αναχωρήσει η πομπή αυτοκινήτων, συνοδεία της Τροχαίας, από τη Μητρόπολη Αθηνών με προορισμό το Τατόι, όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: ανάποδα την οδό Μητρόπολεως, Σύνταγμα, Βασιλίσσης Σοφίας, Μιχαλακοπούλου, Κατεχάκη, Περιφερειακή Υμηττού, Αττική Οδός, Αθηνών – Λαμίας και έξοδος στη Βαρυμπόμπη με κατεύθυνση το σημείο ταφής στο Τατόι.

Φυσικά, υπάρχουν εναλλακτικά δρομολόγια που δεν έχουν ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας.

Πηγή enikos


Σχόλια