Ράδιο Βήτα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Γιατί δεν ήρθε στην κηδεία του, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ

 

Μέλη βασιλικών οικογενειών από όλη την Ευρώπη έχουν έρθει στην Αθήνα για να παραβρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Μια από τις πιο ηχηρές απουσίες, ωστόσο, είναι εκείνη του πρίγκιπα Γουίλιαμ, διαδόχου του αγγλικού θρόνου και βαφτισιμού του Κωνσταντίνου και νονού του εγγονού του, Κωνσταντίνου – Αλέξιου.

Η βάφτιση του Γουίλιαμ έγινε στις 4 Αυγούστου του 1982. Στο βίντεο του associated press που παρουσιάζει το daily post, η πριγκίπισσα Νταϊάνα περιχαρής κρατάει στην αγκαλιά της τον γιο της φορώντας ροζ φόρεμα και ροζ καπέλο. Βρίσκεται καθισμένη ανάμεσα στη μητέρα της πεθεράς της Ελισάβετ και την πρώην βασίλισσα της Αγγλίας και δική της πεθερά τότε βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β.

Όρθιοι είναι ο πατέρας του Ουίλιαμ, νυν βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας, Κάρολος, στα δεξιά του ο Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Άννα Μαρία με μπλε φόρεμα, λευκές πέρλες και λευκό καπέλο.

Ο Χρήστος Ζαμπούνης εξήγησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 γιατί ο πρίγκηπας Γουίλιαμ δεν ήρθε στην Ελλάδα.

«Ο Βασιλιάς Κάρολος, με δεδομένο ότι η Ελλάδα αποφάσισε να κηδεύσει τον Κωνσταντίνο ως ιδιώτη, δεν μπορούσε να έρθει εκ του πρωτοκόλλου. Δηλαδή, θα πρόσβαλλε την απόφαση της κυβέρνησης», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Ζαμπούνης πρόσθεσε:

«Λόγω του ότι είναι ιδιωτική η κηδεία, δεν μπορούσε να έρθει και ο διάδοχος του θρόνου, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, γιατί είναι θεσμικός και ο διάδοχος. Ενώ η πριγκίπισσα Άννα δεν είναι θεσμική. Αυτό είναι το πρωτόκολλο των Βρετανών, δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν σε αυτό το επίπεδο εφόσον είναι ιδιώτης».

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ο Βρετανός πρίγκιπας έχει με τη σειρά του βαφτίσει τον εγγονό του Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνο Αλέξιο, γιο του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ.

Πηγή tovima


Σχόλια