Ράδιο Βήτα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής

 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολίασε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση είναι βέβαιη ότι θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.

«Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας», ήταν η πρώτη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν πληροφορήθηκε τις εξελίξεις στη Βουλή και την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, και από εκεί σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις.

«Τον προκαλώ πολύ καιρό να το κάνει. Είναι μια ευκαιρία όχι μόνο να επιβεβαιώσουμε την συνοχή της κοινοβουλευτικής μας ομάδας αλλά να συγκρίνουμε πεπραγμένα 4ετίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν επιδιώκω την σύγκρουση αλλά την σύγκριση. Δεν έχει προτάσεις για το μέλλον της χώρας αλλά και κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μιλήσει για το παρελθόν… Την Παρασκευή θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης και μέχρι να προκηρύξουμε τις εκλογές θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Πληροφορήθηκα πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Καλοδεχούμενη η πρόταση, Η αλήθεια είναι ότι τον προκαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει. Αποφάσισε να το κάνει τώρα λίγο πριν τις εκλογές. Μία καλή ευκαιρία κυρίως για να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών. Εγώ δεν επιζητώ την σύγκρουση, επιδιώκω την σύγκριση. Ελάτε να συγκρίνουμε τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ 4 χρόνια και τι κάναμε εμείς. Νομίζω ότι θα είναι αρκετά καταλυτική αυτή η σύγκριση. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε για το έργο τους αλλά και για τα θέματα κράτους δικαίου. Γιατί και εκεί δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έγινε την περασμένη τετραετία. Είμαστε απολύτως έτοιμοι γι’ αυτή την πολιτική μάχη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει αυτή τη σύγκρουση γιατί δεν έχει προτάσεις για το μέλλον της χώρας και δεν μπορεί να μιλήσει για το παρελθόν του. Αύριο θα είμαστε στην Βουλή για να πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνη και μέχρι τις εκλογές θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας».

Πηγή newsbomb

 


Σχόλια