Ράδιο Βήτα

Αλ. Τσίπρας: Σπουδαίος ηγέτης και φίλος της Ελλάδας ο Λούλα Ντα Σίλβα

 

Τη συνεργασία των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων σε επίπεδο Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής συμφώνησαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα Ντα Σίλβα, στη συνάντηση που είχαν λίγο πριν από την ορκωμοσία του δεύτερου.

«Ο Λουίς Ιγκνάσιο Λούλα Ντα Σιλβα επέστρεψε. Αυτή τη φορά το έργο του πιο δύσκολο. Δε θα αγωνιστεί μόνο για να καταπολεμήσει τις ανισότητες, τη φτώχεια και τον αναλφαβητισμό, αλλά και για να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία και να ενώσει τη χώρα του» ανέφερε ο κ. Τσίπρας σε ανάρτησή του μετά τη συνάντηση. Σημειώνει επίσης πως η Βραζιλία είναι «μια χώρα διαιρεμένη από τον διχασμό, τα fake news, το μίσος και την ακροδεξιά προπαγάνδα των αντιπάλων του». «Ο Μπολσονάρο νικήθηκε αλλά ο Μπολσοναρισμός είναι ακόμη εδώ, όπως χαρακτηριστικά μού είπε στη συνάντησή μας» συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησης ο κ. Τσίπρας σημειώνει: «Μια συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για μισή ώρα αλλά κράτησε πάνω από μια ώρα. Γιατί ήθελε να μάθει λεπτομέρειες για τις μάχες μας με την τρόικα, για το πώς ξεπεράσαμε την κρίση, για τη λύση του Μακεδονικού, για την Κύπρο και το Αιγαίο, για τη στάση της Ευρώπης στο Ουκρανικό αλλά και για τη μάχη της ευρωπαϊκής Αριστεράς απέναντι στην άνοδο της Ακροδεξιάς. Μου αφηγήθηκε τις μεγάλες δυσκολίες που πέρασε. Τις δύσκολες μέρες στη φυλακή. Την αδίστακτη στάση των αντιπάλων του, τους 700 χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας, το τεράστιο έλλειμμα που του αφήνουν στον δημόσιο προϋπολογισμό. Και αναλογιστήκαμε πόσο παρόμοια είναι τα συνθήματα των εχθρών του λαού και της Δημοκρατίας, όταν μου ανέφερε το κεντρικό σύνθημα του Μπολσονάρο: Θεός – πατρίδα – οικογένεια».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ακόμη πως στη συνάντησή τους συμφώνησαν να προχωρήσουν «την υπόθεση της συνεργασίας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων ειδικά σε επίπεδο Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής, δύο ηπείρους που βρίσκονται αντιμέτωπες όλο και περισσότερο με τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, του νέου ψυχρού πολέμου και του ανταγωνισμού ΗΠΑ-Κίνας».

«Συμφωνήσαμε, τέλος, να ξανασυναντηθούμε σύντομα. Ίσως σε μια επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, γιατί θαυμάζει τους αγώνες του ελληνικού λαού και την πολιτισμική μας κληρονομιά. Περιττό να πω με ποια ιδιότητα ευχήθηκε να τον υποδεχτώ. Σημασία έχει ότι ένας σπουδαίος ηγέτης είναι ταυτόχρονα και ένας σπουδαίος φίλος της Ελλάδας» καταλήγει στην ανάρτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή naftemporiki

 


Σχόλια