Ράδιο Βήτα

Τουρκικά F-16: «Με τίποτα δεν θα δοθούν πριν τις τούρκικες εκλογές» λέει ο Συρίγος

 

Μετά τη συνάντηση Τσαβούσογλου - Μπλίνκεν όπου δεν βγήκε «λευκός καπνός» για την πώληση F-16 στην Άγκυρα αλλά και το «φρένο» που βάζουν μέλη του Κογκρέσου για το ίδιο ζήτημα, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως θα χειριστεί το θέμα ο τούρκος πρόεδρος.

Με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να επιστρέφει από την Ουάσιγκτον – επί της ουσίας – με άδεια χέρια όσο αφορά το θέμα της πώλησης F-16 στην Τουρκία, το ερώτημα είναι πως θα κινηθούν εφεξής οι ΗΠΑ αλλά και πόσο θα πιέσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά τη συνάντηση Τσαβούσογλου – Μπλίνκεν όπου δεν βγήκε «λευκός καπνός» για την πώληση F-16 στην Άγκυρα αλλά και το «φρένο» που βάζουν μέλη του Κογκρέσου για το ίδιο ζήτημα, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως θα χειριστεί το θέμα ο τούρκος πρόεδρος.

Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι μπορεί να θέσει εκβιαστικά – έστω και στο παρασκήνιο – το θέμα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ. Δηλαδή να δεσμευτεί ότι θα δώσει το πράσινο φως η Άγκυρα για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας, μόνο στην περίπτωση που «ξεπαγώσει» από τις ΗΠΑ το θέμα με τα μαχητικά.

«Με τίποτα F-16 στην Τουρκία πριν τις εκλογές»

Στο θέμα των F-16 και στα σενάρια της επόμενης ημέρας, αναφέρθηκε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου και υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

«Με τίποτα δεν θα δοθούν τα F-16 στην Τουρκία πριν τις τουρκικές εκλογές», δήλωσε ο κ.  Συρίγος  μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Πηγή in.gr


Σχόλια