Ράδιο Βήτα

Μητσοτάκης από το Greek House: Πόλος γεωπολιτικής σταθερότητας η Ελλάδα

 

Την ικανοποίηση του για τη δουλειά που γίνεται στο Νταβός και συγκεκριμένα στο Greek House εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν η πρόεδρος και ιδρύτρια του Greek House Ειρήνη Βανταράκη και ο Διευθυντής  του ελληνικού οίκου Κωνσταντίνος Φουτζόπουλος. Όπως είπε ο πρωθυπουργός η τελευταία φορά που βρέθηκε στο Νταβός ήταν το 2020 τότε που – όπως είπε – προσπαθούσαμε να πείσουμε την διεθνή  επενδυτική κοινότητα ότι η Ελλάδα πράγματι έχει γυρίσει σελίδα.

«Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι τρία χρόνια μετά και έχοντας πια ολοκληρώσει ένα εκτεταμένο κύκλο επαφών στον Νταβός ότι η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει καταλυτικά», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, ενώ αναγνωρίζεται και η καινοτομία της χώρας σε εφαρμοσμένες πολιτικές σε πολλά επίπεδα καθώς και ο σημαντικός ρόλος που επιτελεί πια μέσα στο ευρωπαϊκό στερέωμα»

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι ταυτόχρονα αναγνωρίζεται η Ελλάδα ως ένας πόλος γεωπολιτικής σταθερότητας σε μια δύσκολη περιοχή, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για το πως θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια καθώς το 2023 είναι εκλογική χρονιά.

Ευχαριστίες στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Η Ειρήνη Βανταράκη ευχαρίστησε για την στήριξη του ελληνικού οίκου τα ελληνικά υπουργεία και ειδικά το υπουργείο Ανάπτυξης ενώ ειδική αναφορά έκανε στον Βαγγέλη Μαρινάκη γιατί χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε καταφέρει να είμαστε εδώ. Επιπλέον η κ. Βανταράκη αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους χορηγούς που στηρίζουν το Greekhouse, κάνοντας ειδική μνεία και στη ΔΕΗ.

«Οι προσπάθειες αυτές είναι επιτυχημένες όταν συνδυάζονται οι δυνάμεις του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα» είπε ο πρωθυπουργός και κατέληξε λέγοντας ότι είναι σημαντικό να έχουμε ιδιώτες χορηγούν που  στηρίζουν αυτή τη προσπάθεια  αλλά δεν είναι εύκολα για μια χώρα να ξεχωρίσει στη Νταβός. Τα καταφέρατε και με το παραπάνω.

Πηγή in.gr


Σχόλια