Ράδιο Βήτα Chatbox

Άλκης Καμπανός: Συνεχίζεται η δίκη – Καταθέτουν αστυνομικοί και φίλοι του 19χρονου

Συνεχίζεται για έκτη ημέρα, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, η δίκη των 12 κατηγορουμένων για τη φονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, εναντίον του 19χρονου Άλκη Καμπανού, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Στο δικαστήριο έχουν κληθεί να καταθέσουν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών.

Πριν από τον αστυνομικό θα κληθεί να απαντήσει σε συμπληρωματικές ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας, ο 20χρονος φοιτητής, με την κατάθεση του οποίου ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση, την περασμένη Δευτέρα.

Οι μαρτυρίες των φίλων του Άλκη ανέδειξαν και σε αυτή τη δικάσιμο πόσα άτομα είχαν ενεργό ρόλο επάνω στον Άλκη, ενώ ο δεύτερος μάρτυρας ο Νίκος Τ., ήταν αποκαλυπτικός όσον αφορά τα γεγονότα όχι τόσο στην οδό Γαζή, αλλά στην οδό Πλαστήρα που είχαν παρκάρει τα δυο αμάξια οι κατηγορούμενοι.

Εξεταζόμενος από το δικαστήριο, ο 20χρονος αναφέρθηκε στη στιγμή της επίθεσης, λέγοντας ότι «είδα 5-6 άτομα να έρχονται προς τα πάνω μου, αντίκρισα ένα μαχαίρι και λοστό, κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά», με τον ίδιο να δέχεται «ορισμένες μπουνιές» χωρίς όμως να τραυματιστεί, αφού έβαλε για κάλυψη τα χέρια του, ενώ περιέγραψε τον τρόπο που κατάφερε να ξεφύγει τρέχοντας προς την οδό Πλαστήρα, παρότι κάποιος επιχείρησε προς στιγμήν να τον κυνηγήσει.

Πηγή documentonews

 

Σχόλια