Ράδιο Βήτα Chatbox

Εκλογές 2023: Φήμες ότι διαλύεται η Βουλή στις 10 Μαρτίου, εκλογές 2 ή 9 Απριλίου

Αν και επισήμως από το Μαξίμου δεν διαχέεται το παραμικρό, παρά μόνο ότι «από τον Απρίλιο και μετά είμαστε σε εκλογική ετοιμότητα», πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποφασιστεί η διάλυση της Βουλής στις 10 Μαρτίου.

Μάλιστα φέρεται να έχουν αποσταλεί και σχετικά sms προς ανώτερα κομματικά στελέχη της ΝΔ στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια.

Αν η πληροφορία αυτή ευσταθεί, τότε πιθανότερη ημερομηνία εκλογών είναι η 9 Απριλίου -το σενάριο δηλαδή που «παίζει» ως το επικρατέστερο εδώ και καιρό- αλλά υπό προϋποθέσεις και η Κυριακή 2 Απριλίου.

Κορυφαίο κομματικό στέλεχος το οποίο δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τις σχετικές πληροφορίες, ούτε ωστόσο τις διέψευσε κατηγορηματικά. Μάλιστα είπε ότι η κομματική δραστηριότητα είναι προγραμματισμένη μόνο ως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα, εξάλλου με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr, σε συσκέψεις που έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις να επισπεύσει την προκήρυξη εκλογών το συντομότερο δυνατόν, καθώς διαμορφώνεται ένα «θετικό momentum».

Επίσης, κομματικά στελέχη της ΝΔ σημείωναν πως πλέον μετά και τον σεισμό στην Τουρκία, όπου υπάρχει πιθανότητα αναβολής των εκλογών, δεν υπάρχει πλέον πειστικό «αφήγημα» που θα μπορούσε να επικαλεστεί ο πρωθυπουργός για να μετατεθούν και οι εγχώριες κάλπες.

Σε κάθε περίπτωση, όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι φήμες ως προς την ημερομηνία των εκλογών διακινούνται με ρυθμό… καταιγιστικό, αναφέροντας κάθε φορά και κάτι διαφορετικό.

Πηγή topontiki

Σχόλια